7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de ramazan hazırlıkları

Gümüşhane’nin köylerinde ve il merkezinde 1 Eylül’de başlayacak olan Ramazan ayı nedeniyle hamur işi ürünlerin hazırlıklarına şimdiden başlandı.


On bir ayın sultanı Ramazan ayı için Gümüşhaneli kadınlar hummalı bir çalışma içerisinde ter döküyorlar. Bahçelerde ve atıl durumda bulunan binaların odalarında yakılan ateşte sac üzerinde yufka açan kadınlarımız bu tatlı telaşeden oldukça memnunlar.

Ramazan ve kış ayları için kesme makarna, börek, siron, erişte, mantı hazırlama telaşı içinde olan Gümüşhaneli kadınlar, Ramazan’ın her geçen gün yaklaşmasıyla Gümüşhanelilerin vazgeçilmez Ramazan yemeklerinden olan kesme makarna, siron, erişte, mantı ve börek için hamurlar hazırlanıyor.


Genellikle kız kardeşlerin, eltilerin ve yakın komşuların bir araya gelerek hazırladıkları yufkalar şimdiden insanın iştahını kabartırken, Gümüşhane’nin ara mahallelerinde bir araya gelen bayanlar, “Ramazan ayında sofralarımızın vazgeçilmezleri olan en başta siron, kesme makarna, börek, mantı ve erişte ihtiyacımızı bu şekilde temin ediyoruz. Tıpkı köylerdeki gibi imece usulüyle her gün bir evimizin ihtiyacını gideriyoruz. Bu yaptıklarımız özellikle Ramazan ayında mideyi tok tutan hazır yiyecekler. Biz de şimdiden bu hazırlıklara başladık” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 18:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?