4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de taşımalı eğitim

Gümüşhane merkez ilçede 2, Kelkit ve Köse ilçelerinde birer olmak üzere bağımsız 4 ana okulunun bulunduğunu söyleyen Özdemir, okul bünyelerinde açılacak olan ana sınıflarla birlikte il genelinde bin 200 okul öncesi çocuğun eğitim alacağını belirtti.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Özdemir, merkez ilçede 6, Kelkit’te 2, Köse’de 2, Şiran’da 5 ve Torul’da da 6 olmak üzere toplam 21 bölgede 540 öğrencinin taşımalı olarak eğitim göreceğini belirterek, 2004-2005 eğitim-öğretim yılının ilk 4 ayında taşımalıya 79 milyar lira harcanacağını söyledi. Özdemir, taşımalı eğitim-öğretim gören öğrencilerin öğle yemeklerinin de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile birlikte ortaklaşa karşılanacağını sözlerine ekledi.

Özdemir ayrıca, yapımına geçen Kasım ayında başlanılan 18 derslikli Torul Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun 530 milyar liraya mal olduğunu belirterek, "Bu okulumuzun yapımı tamamlanmıştır. Şu anda teslimi yapılıyor. Bu ay içerisinde açacağımız okulumuzla birlikte Torul’da büyük bir rahatlama olacaktır" dedi.

GÜMÜŞHANE (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 12:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?