4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhaneli hanımların 'ev yemeği' yarışması kıran kırana geçti

Gümüşhane 11. Uluslararası Kuşburnu- Pestil, Su Sporları ve Yayla Şenlikleri'nin üçüncü gününde yöresel yemekler ile pestil ve pekmez yarışması düzenlendi.

Gümüş Otel'in bahçesinde yapılan yöresel yemek yarışmasına 12 bayan, 16 çeşit yemekle katıldı. Jürinin değerlendirmesi sonucu Esra Kara, "Kuşburnulu Profiterol" ile birinci, Gönül Kaya "Evelik Dolması" ile ikinci ve Nazire Erkin "Kuşburnu Soslu Sütlaç" ile üçüncü oldu. Yarışmada 70 parçalık porselen takımı kazanan Esra Kara'ya ödülünü Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 50 parçalık porselen takımı kazanan Gönül Kaya'ya ödülünü Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve 5 parça tencere takımı kazanan Nazire Erkin'e de ödülünü Prof. Dr. Ayla San verdi.

Gümüşhane'nin adı ile özdeşleşen pestil ve pekmez yarışmasında ise pestilde birinci seçilen Saniye Daltaban'a ve pekmezde birinci olan Nezahat İnce'ye Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından tam altın hediye edildi. Pestilde ikinci olan Halil Koç'a ve pekmezde ikinci olan Selma Okutan'a yarımşar altın Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı tarafından verilirken, pestilde üçüncü gelen Mesut Akhan ile pekmezde üçüncü olan Sebahattin Aytaş'a da birer adet çeyrek altın hediye edildi.

Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu festivalde yaptığı konuşmada, "Bu yarışmalar Türk mutfağının ne kadar zengin olduğunu ortaya koymaktadır. Dünyada üçüncü mutfağa sahip ülkemizin şirin illerinden biri olan Gümüşhane'de, festival çerçevesinde düzenlenen yarışmalar festivalimize ayrı bir güzellik katmıştır" dedi.

iha-gümüşhane
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 15:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?