7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gümüşhaneli hitabeler yarıştı

AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları tarafından "Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım" konulu hitabet yarışması düzenledi.

10 kadının katıldığı yarışmada AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mine Lök Beyaz jüri üyeliği yaptı.
Çimenler Otel'de yapılan yarışmaya, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Mine Lök Beyaz, AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, Kadın Kolları Başkanı Filiz Şişman, parti yöneticileri, yarışmacılar ve partililer katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Filiz Şişman, kadınların toplumda daha çok söz sahibi olmaları ve siyasette daha etkin yer alabilmelerini sağlayacak olan bu tür programların daha sık yapılmasını temenni ettiğini söyledi. Şişman, Türkiye genelinde yapılan bu yarışmalara siyasi alanda işlevleri ve katkıları göz ardı edilmeyecek olan kadınlara siyasi söylem, üslup ve iletişim becerileri kazandırılarak, siyasette daha aktif hale geleceklerini söyledi.
Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran ise yaptığı konuşmada, Türk toplumunun geleneğinde kadının çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Bizim kadınımız bizim normal hayatımızın her aşamasında var. Bugün AK Parti hanımları bir adım daha öne çıkararak siyasette de artık söz sahibi olduğunu tüm dünyaya göstermiştir" dedi.
AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlayarak başladığı konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yaptığı çarşaf ve başörtüsü açılımını eleştirdi. Özgün, "Düne kadar bazı kadınlarımıza cüzamlı muamelesi yapanlar bugün rozet takma törenleri yapıyorlar" ifadelerini kullandı.
Özgün, geçmişte kadınların bazı kesimlerine yapılan ayrımlara şahit olduklarını belirterek, "Bazı kadınlarımıza cüzamlı muamelesi yapan bazı partilerimiz bugün bizim yıllardır sürdürdüğümüz geleneğin doğru olduğunu kabul ederek, onlar da partilerine alarak rozet takma törenleri yapıyorlar. Onları da tebrik ediyoruz bu uyanışlarından dolayı" şeklinde konuştu.


AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mine Lök Beyaz ise AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları olarak 81 ilde siyaset kürsüsünde ben de varım adlı hitabet yarışmasını başlattıklarını belirterek amaçlarını şu şekilde açıkladı:
"Bizim kadınlarımız çok çalışarak, çok güzel işler başarıyorlar. Bugüne kadar hep işin mutfağında bulunuyorlar. Amacımız onları ön plana çıkarmak, mitinglerde konuşturmak, coşturmak. Sayın Genel Başkanımızla birlikte mitinglerde halka hitap etmesini sağlamak. Bu yarışma ile Tayyibelerimizi, hatibelerimizi arıyoruz. Kadın duygusal zekasını nereye katarsa katsın sonuçta çok başarılı oluyor."


Konuşmaların ardından parti üyelerinden müracaat eden 10 kadın yarışmacı jüri üyeleri karşısında hünerlerini sergilediler. Yarışmanın jüri üyeliğini, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mine Lök Beyaz, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, Ekin Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni emekli öğretmen Şahinde Turhan ve emekli öğretmen Ömer Zor yaptı.


Eda Taşçı, Deniz Özdemir, Seval Kaçıran, Hüsniye Selvi, Hülya Şeyhoğlu, Münire Şahin, Şükriye Karabulut, Şadiye Eryılmaz, Yasemin Keskin ve Mutlu Sevindik'in katıldığı yarışmanın sonucunda, 'Kadın ve Siyaset' konulu konuşması ile birinci olan AK Parti Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Şükriye Karabulut'a plaketi AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mine Lök Beyaz tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 18:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?