4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhaneli pestil üreticisinin ilginç yöntemi

Gümüşhane’nin yöresel ürünü olan dut pestili, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görürken, pestil imalatçıları, müşterilerinin dikkatini çekebilmek için çeşitli yöntemler uyguluyorlar.

Pestil üreticisi Muammer Taş, Karaer Mahallesi’ndeki pestil üretim fabrikasında işçilerine pestilden yazdırdığı ’Hoş Geldiniz’ tabelası da bunlardan bir tanesi. Üretici Muammer Taş, pestil ve fındık karışımından yazdırdığı tabelayı dükkanına astırdığını belirterek, "Müşterilerimiz ilk anda ’Hoş Geldiniz’ tabelasının pestilden yazılı olduğunu anlayamıyorlar. Ancak dikkatle bakanlar bunun farkına varıyorlar" dedi.

Tabelayı satın almak isteyenler de olduğunu ifade eden pestil üreticisi Muammer Taş, "Tabelayı satmıyoruz. Çünkü hem yapımında çok emek verdik hem de çerçeveleterek dükkanımıza monte ettik" diye konuştu.
Tabelanın bir metre genişliğinde, üç metre uzunluğunda olduğunu belirten Muammer Taş, "Bir bez üzerine serdiğimiz pestil kurumadan üzerine ’Hoş Geldiniz’ yazısını yazdık. Kuruduktan sonra çerçeveletip dükkanımıza astık" dedi.

GÜMÜŞHANE (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 13:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?