4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhaneliler artık ruhsatlı et yiyecek

Gümüşhane Tarım İl Müdürü Ertekin Çolak’ı ziyaret ederek ruhsatı alan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, "Ruhsat olmamasına rağmen, bugüne kadar mezbahada yapılan tüm kesimler belediyemizde görevli veteriner hekim kontrolünde yapılmıştır. Bu kontroller bundan sonra da devam edecektir. Amacımız, vatandaşlarımızın sağlıklı olarak beslenmeleridir. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın koyduğu standartları kısa bir süre içerisinde yerine getirerek aldığımız ruhsat, tüm Gümüşhaneli hemşehrilerime hayırlı olsun" dedi.


Gümüşhane Tarım İl Müdürü Ertekin Çolak ise, "Gümüşhane Belediyesi, Bakanlığımızın mezbahalar için koyduğu standartları çok kısa sürede yerine getirmiştir. Bu hem vatandaşlarımızın daha sağlıklı et satın almasını sağlayacak, hem de besicilerimiz kilo başına 1 milyon lira gelir sağlamış olacaktır. Mezbahanın ruhsatı olmadığı için besicilerimiz bu imkandan yararlanamıyordu" diye konuştu.


Gümüşhane Tarım İl Müdürü Çolak, Şiran İlçesi’nin 3 yıl önce ruhsat aldığını da hatırlatarak, "Gümüşhane merkez ilçemizle birlikte, Köse ve Kelkit ilçelerimizde bulunan mezbahalar da, standartları yerine getirdikleri için ruhsat almaya hak kazandılar. Torul ve Kürtün ilçelerimizdeki mezbahaların ise, standartları yerine getirmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

iha-gümüşhane
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 13:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?