6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhaneliler beklentilerini açıkladı

Gümüşhane’de ki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri yayınladıkları bildiri ile yeni kurulan Gümüşhane Üniversitesinden beklentilerini açıkladılar.


Gümüşhane halkı olarak yıllardır özlemi çekilen üniversiteye kavuşmanın sevinci içerisinde olduklarını ifade eden STK temsilcileri Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın’a yapacağı tüm hayırlı işlerde sonuna kadar destek vereceklerini taahhüt ettiler.


Yeni kurulan üniversitenin başta bina ihtiyacı olmak üzere birçok eksiğinin bulunduğunu ve bu eksikliklerinin tamamlanması konusunda rektör Günaydın’a çok fazla görev düştüğünü belirterek şöyle konuştular: “Gümüşhane’de faaliyet gösteren STK’lar olarak üniversitemize atanan rektörün başarılı olabilmesi için Gümüşhane halkıyla çok yakın bir ilişki içerisinde bulunması gerekmektedir. Gümüşhane Üniversitesine atanan yeni rektörümüzden şehrin ana dinamikleri olan Sivil toplum Kuruluşları olarak aşağıda maddeler halinde belirttiğimiz beklentilerimiz mevcuddur. Gümüşhane Üniversitemizin en kısa zamanda daha modern ve çağdaş bir yapıya kavuşması adına aşağıda maddeler halinde sıraladığımız beklentilerimizi Sayın Rektörümüz tarafından dikkate almasını bekliyoruz.”


Gümüşhane’deki STK temsilcileri Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ve üniversiteden beklentilerini şu şekilde sıraladılar: “Temel insan haklarına, yani düşünce inanç ve teşebbüs haklarına, ayrıca, akademik özgürlüğe sözde değil, gerçekten saygılı ve bağlı olan, inanç-ibadet ve düşüncelerinden dolayı insanları kınamayacak. Adaleti, doğruluğu ve dürüstlüğü baş tacı edecek. Üniversitenin ve Gümüşhane’nin menfaatlerini kişisel menfaatlerinin önünde tutacak. Halkla, STK’larla, Meslek örgütleri ve Gümüşhane ile ilgili tüm kurumlarla pozitif ilişkiler içinde yakın çalışmalar içerisinde olmasını. Demokratik ve çağdaş değerleri benimsemiş, hukuka saygılı, akademik özgürlüğe inanan, insana güven veren ilkeli duruşa sahip, katılımcı ve çağdaş yönetişim anlayışını uygulayacak.

Milletin milli ve manevi değerlerine ters düşmeyen ve saygı duyan, milletle iç içe olan ve milleti hor ve küçük görmeyecek. Hiçbir ideolojik ayrım yapmadan toplumla sağlıklı ve kalıcı ilişkiler kurabilecek politikalar üretebilecek. Şehirden kopuk olmadan Üniversitenin; sadece öğrencilerin mezun olup ellerinde diploma ile sokağa çıktıkları bir kompleks değil, şehrin ticaretinin, beşeri münasebetlerin,

sosyo-kültürel faaliyetlerin çıkış noktaları olduğunun biliçiyle hareket edecek. Üniversiteyi Etrafı surlarla çevrili ulaşılmaz bir kale değil, halkını ve personelini kucaklayan, paylaşımcı, şeffaf bir anlayışın hakim olduğu mekanlar imajini verecek çalışmaların içerisinde olan. Yeni bir ekip ve yeni bir takım yaratırken bölgesel dinamikleri göz önünde tutarak Gümüşhane üniversitesine uzun yıllar hizmet edecek bu şehrin değerlerini bilen bu şehrin çilesini çekmiş ve bu şehir için bir şeylerini feda edebilecek akademisyenlere öncülük verilmesini. Gümüşhane’nin kalkınması için sürekli seferberlik halinde, bilimsel ve kültürel birikimini bu şehrin emrine vermekten onur duyan akademik kadroları baş üstünde tutan bir üniversite meydana getirilmesi yönünde çalışmalar yapacak. Merkez ve ilçelerdeki Meslek yüksekokulları ile yüksekokulların etkinliği, bilimsel yeterliliği gözden geçirilmeli ve eksiklikler süratle giderilmelidir. Yeni fikirlere açık, ileri görüşlü, toplum çıkarlarını kendi çıkarlarından üstün tutan, yerli değerleri özümsemiş ama evrensel ve küresel gerçeklerden kopmamış nesiller yetiştiren bir üniversite meydana getirilmesi yönünde gerekli çalışmaların acilen başlatılması.

Toplumunu, onun değerlerini, inançlarını tanıyan; onlara uyum sağlayan, ülke sorunlarını analiz yeteneğine ve o sorunlara çareler arama iradesine sahip öğrenciler yetiştirebilen bir üniversite. Yıllarca mühendislik ve Yüksekokulda hocalık yapıp da bu şehri terminalden ve kampüsten ibaret gören anlayışların önüne geçilmesini. Üniversitenin istihdam politikalarında yerli halka öncelik verilmesini. Üniversite üst yönetimini sadece devlet protokolünde değilde diğer zamanlarda da halkla iç içe olmalarını.

Bireylerin inançlarını ve ibadetlerini yerine getirecekleri mekânların hazırlanmasını. Bu zamana kadar şehir ile üniversite arasında olan soğukluğun giderilmesi yönünde tüm Gümüşhane halkını kucaklayacak bir yapının oluşturulmasını. Üniversitede görev alacak olan akademik kadronun en üst yönetimden en dibine kadar olan kişilerin çok büyük bir mazeretleri olmaksızın bu şehirde ikamet etmelerini. Üniversite Şehrin sorunlarının çözümünde projeler üreten ve şehrin gelecek vizyonunun belirlenmesinde aktif bir rol oynamasını bekliyoruz.”

İha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 14:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?