5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'nin yatırım imkanları

Gümüşhane'nin yatırım imkanlarının ve sunulan fırsatların tanıtılması amacıyla, Kasım ayında İstanbul'da altıncısı yapılacak olan Dünya Türk İşadamları Kurultayı'nda işadamlarına sunulacak yatırım borsası katalogu için çalışma başlatıldı. 

Gümüşhane'nin coğrafi, sosyal ve ekonomik yapısına uygun yatırımların yapılmasına ve ekonomik açıdan kalkınmasına katkılar sağlayacak olan kurultay için Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz başkanlığında Tarım İl Müdürü, Kültür ve Turizm Müdürü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'ndan oluşan komisyonca hazırlıklara başlandı. 

İller yatırım borsası konseptinde Gümüşhane'nin tarım, turizm, madencilik sektörlerinde yatırım imkanları ve bu sektörleri destekleyen ilin diğer avantajlarını tanıtarak, yatırımcılara yeni yatırım fırsatları sunulacak. Altıncısı yapılacak Dünya Türk İşadamları Kurultayı'nda Gümüşhane'nin tanıtımıyla ilgili yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi veren Vali Dalmaz, "İller yatırım borsasında ilimizin tanıtımı ve iş adamlarımıza sunabileceğimiz imkanlar konusunda yapacağımız çalışmalar devam ediyor. Bulunduğumuz nokta kaynakların etkili ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılmasını zorunlu kılarken, ilin kalkınmasını sürdürülebilir bir zemine oturtulması açısından önemli bir yere sahiptir. İmkanlarımız ve istihdamda tarımın payı ilimizle ilgili alacağımız kararlarda tarımın sürekli göz önünde bulundurulması gerektiğini göstermekte ve tarım sektörü ilimiz için bir çıkış kapısı olacaktır" dedi. 

Vali Dalmaz, ticari hayatın gelişmesinde diğer bir etkenin de madenler olduğunu belirterek, "Maden üretimi konusunda önemli bir potansiyele sahibiz. İlimizin yatırım ikliminin uygun olduğu bir diğer sektör de turizmdir. Turizm sektörü dünyada ve ülkemizde doğa, kültürel ve aktif tatil anlayışının giderek arttığı yeni bir süreç içerisine girmiştir. Küreselleşme olgusuyla birlikte ülke sınırları adeta birleşmiş teknolojik gelişmelerin etkisiyle sosyal ve kültürel farklılıklar ön plana çıkmıştır. İl ve ülke ekonomisine daha fazla girdi sağlamak amacıyla turizm altyapı çalışmalarını bitirerek yöremizin imkanlarını yatırımcılara sunmak amacıyla çalışmalara devam edilmektedir" diye konuştu. 

Öte yandan, kurultaya katılacak işadamları, illerde yatırım yapılmasına ilişkin kararları etkileyecek tüm bilgi ve belgeleri o ile gitmeksizin iller yatırım borsası içerisinde elde edebilecek. Gümüşhane'nin her yönüyle tanıtılacağı iller yatırım katalogu hazırlanarak tüm yatırımcıların hizmetine sunulacak.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 16:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?