3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'nin yüzünü güldüren mağara

Sezon açılışı 15 Nisan tarihinde yapılan Damlataşı Karaca Mağarası'nı bugüne kadar 90 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği belirtildi. Geçen yıllara nazaran bu yıl adeta ziyaretçi akınına uğrayan Damlataşı Karaca Mağarası'nın 15 Kasım tarihinde kadar 200 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Yetkililer, Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ne bağlı Cebeli köyünde bulunan Karaca Mağarası'na bu yıl Türkiye'nin dört bin yanından ziyaretçi geldiğini belirterek, "Son günlerde ziyaretçi yoğunluğumuz had safhaya ulaşmış bulunmaktadır" dedi.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Karaca Mağarası'nın mevcut olan yolunun daha sağlıklı yapıya kavuşturulması için 1 trilyon lira ödenek gönderildiğini söyledi.

Vali Dalmaz, "15 Kasım'da sezon kapanışının ardından yol yapım çalışmalarını başlatacağız. Yeni sezona kadar yol yapım çalışmaları tamamlanacaktır. Ayrıca mağara içerisinde bulunan ışıklandırma sisteminin baştan aşağı değiştirilerek, yandığı sürece ısınmayan lambalardan konulacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 14:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?