7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'ye ağız-diş sağlığı merkezi

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Topsakal, tadilat çalışmaları devam eden 3 Nolu Kevser Ceylan Aile Sağlığı Merkezi'nin Nisan ayı içerisinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmete açılacağını söyledi.

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran müdür Topsakal, 2003 yılında Dünya Bankası tarafından ihalesi yapılan ancak tamamlanamayan Sağlık Eğitim Merkezi’nin ihalesinin 12 Şubat’ya yapıldığını ve 1 milyon 29 bin YTL’ye en düşük teklifi veren firmaya verildiğini söyledi. Binanın 120 gün içerisinde tamamlanacağını da söyleyen Topsakal 3 Nolu Kevser Ceylan Aile Sağlık Merkezi’nde bulunan birimlerin bu binaya taşınacaklarını belirtti.

Daha önceki planlamalarında Sağlık Eğitim Merkezi'nin inşaatının tamamlanmasının ardından Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak açılmasını düşündüklerini ancak, hasta potansiyelinin fazla olması nedeniyle vatandaşların daha rahat ulaşabilmeleri açısından Kevser Ceylan Aile Sağlı Merkezi'nin ağız ve diş sağlığı merkezi olarak kurulmasına karar verdiklerini söyledi.

Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Topsakal, yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Şuanda mevcut aile hekimlerinin içerisinde bulunduğu Karşıyaka Mahallesi'ndeki 3 Nolu Kevser Ceylan Aile Sağlığı Merkezimizde Verem Savaş Dispanserimiz, Ana çocuk sağlığı ve aile planlaması baştabipliğimiz ve 4 tane aile hekimimiz var. Yaptığımız planlamada bu binanın 5 katlı olması ve ulaşım imkanları açısından çok rahat bir bina olması nedeniyle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak burayı düşündük. Bu binada yaklaşık bin metrekare kapalı alanı var. Ana Çocuk Sağlığı ve Verem Savaş Dispanseri herkesin uğramadığı bir yer. Onun için bu birimleri ihalesini yeni yaptığımız Sağlık Eğitim Merkezi’ne taşıyalım dedik. Bu amaç ile 2 aydır tadilat çalışmaları devam eden binayı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmete açacağız.”

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 18:48:11
Güncelleme :3 Mart 2008 Pazartesi 18:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?