6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

'Gümüşhane’yi şantiyeye çevirdik'

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, zor şartlara rağmen yaptıkları çalışmalarla Gümüşhane’yi şantiyeye çevirdiklerini söyledi. Canlı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, şehrin muhtelif yerlerindeki çalışmalarının sona ermek üzere olduğunu belirtti.

Şehir merkezinde 12 farklı noktada çalışmalarının olduğunu söyleyen Canlı, Trabzon’dan aldıkları 2 bin ton asfaltı 15-20 günlük çalışmanın ardından bitirdiklerini dile getirdi. Asfaltın ihtiyaç duyulan her yerde kullanıldığını belirten Canlı, “Hasanbey mahallesi, Karaer mahallesi, Karşıyaka mahallesi, İnönü mahallesi ve Yeni mahallede yaptığımız çalışmalarla 2 bin ton asfalt serdik. Mezarlık, merdiven ve yol çalışmalarımız devam ediyor. Gümüşhane’nin değişik yerlerine 20’ye yakın içerisinde oyun ve spor grupları olan parklar yaptık. Şuanda her mahalleye park yapıyoruz. Hedefimiz her mahallemizde park olması. Süleymaniye mahallesinden yeni mahalleye kadar tüm mahallelerimizde spor ve oyun grupları yapacağız.”

HARŞİT’E 10.KÖPRÜ
Gümüşhane’nin Harşit çayının iki yakasına kurulmuş bir şehir olduğunu ifade eden Canlı, çayın şehir merkezi geçişinde biri kemer köprü olmak üzere 9 köprünün olduğunu, artan araç ve yaya trafiği nedeniyle bu köprülerin yeterli olmaması nedeniyle yeni bir köprü yaptıklarını söyledi. Yeni köprünün Atatürk Caddesi ile Karşıyaka mahallesi arasında yapıldığını belirten Canlı, 300 bin YTL keşif bedeli olan köprüyü 150 bin YTL’ye mal ettiklerini ve önümüzdeki haftalarda hizmete gireceğini söyledi. Köprünün yapımında bölge esnafından da yardım aldıklarını ifade eden Canlı, “Biz ihaleyi komple yapmıyoruz. Biz sadece işçiliğini ihale ettik. O bölgedeki esnafımızdan yardım aldık. Demir ve betonu başka ihale yaparak aldık. Kendi makinemizi ve kendi imkanlarımızı da kullanarak ekonomik bir köprü yaptık. Köprünün bulunduğu caddede peyzaj çalışması yaparak o bölgeyi örnek bir cadde haline getireceğiz.” şeklinde konuştu.

BAĞLARBAŞI MAHALLESİ KANALİZASYON PROJESİ
Çevre Bakanlığına 1,5 milyon YTL’lik kanalizasyon projesi teklif ettiklerini dile getiren Canlı, şehir merkezinde AB fonlarından yararlanarak yaptıkları proje ile devam eden çalışmadan bağımsız olarak birde Bağlarbaşı mahallesinin kanalizasyon sistemini yapmak istediklerini söyledi. Başkan Canlı, bu konuda hazırladıkları projeyi Çevre Bakanlığına sunduklarını ve kabul edilmesi halinde en kısa sürede başlayacaklarını dile getirdi.

SEMA DOĞAN PARKININ ÜNİVERSİTEYE DEVREDİLMESİNE SICAK BAKMIYORUM”
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın’ın sıklıkla dile getirdiği Sema Doğan Parkı’nın üniversiteye devri konusundaki soruya, “Devredilmesi konusuna ben pek sıcak bakmıyorum” şeklinde cevap veren Canlı, parkın işletmesini özelleştirip bir işletmeciye vermek istediğini söyledi. Parkın iyi bir şekilde işletilmesi halinde hem üniversitenin hem de vatandaşların faydalanabileceğini söyleyen Canlı, yakında parkta haftanın belirli günlerinde sinema günleri yapacaklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 13:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?