6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'yi Tanıtma Günleri bitti

Gümüşhane Valiliği ve İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen “Gümüşhane’yi Tanıtma Günleri” etkinlikleri 22-23 Mart tarihlerinde İstanbul Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 

Etkinliğe, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Milletvekileri Doc. Dr. Kemallettin Aydın ve Prof. Dr. Yahya Doğan, İş adamı Aydın Doğan, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane eski Milletvekili Temel Yılmaz, İstanbul İlçeleri Belediye Başkanları, Siyasi Parti İl Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı ve Genel Meclis üyeleri, İlçe Belediye Başkanları, Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Tamer Ünsal, Sivil toplum örgütleri yöneticileri, kamu kuruluş yöneticileri, İstanbul-İzmit Gümüşhane Dernekleri Başkan ve yöneticileri ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Tekirdağ’da yaşayan Gümüşhaneliler katıldı. 

İki gün süren etkinliklerde sinevizyon gösterileri, söyleşi, fotoğraf, resim ve karikatür sergileri, Gümüşhaneli halk müziği sanatçıları konseri, Gümüşhaneli halk ozanları konseri, halk oyunları gösterileri sunuldu. Feshane tanıtım günleri kapsamında , ilçe tanıtım stantları, sivil toplum örgütleri tanıtım stantları, kamu kurum ve kuruluşlarının tanıtım stantları, İstanbul’da değişik sektörlerde faaliyet gösteren Gümüşhaneli iş adamlarının tanıtım stantları olmak üzere 72 adet stantta tanıtım yapıldı. Feshane Kültür ve Kongre merkezinde Oturum Başkanlığını Adalet eski Bakanı Oltan Sungurlu’nun yaptığı, Gümüşhane’nin Sorunları ve Çözüm Önerileri konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Gümüşhane Milletvekilleri Doc. Dr. Kemalettin Aydın, Prof. Dr. Yahya Doğan, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Osman Bektaş, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, GÜSİAD Başkanı Doc. Kenan Aydın, Doğan Organik Tarım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Başaran konuşmacı olarak katıldı. Gümüşhaneli Şair ve yazarlar kitaplarının tanıtımını yaparak imza günü düzenledi. 

İstanbul Feshane Fuar ve Kongre merkezinde düzenlenen etkinliklerin açılışında konuşan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu “ Bu gün Feshane’de İstanbul ve çevresinde bulunan Gümüşhanelilerle bir aradayız. Gümüşhane’nin ekonomik, kültürel ve diğer alanlardaki potansiyelinin tanıtılması için düzenlediğimiz etkinliklerin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 11:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?