6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Güzelleşmek için sağlığınızdan olmayın

Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Acet, kuaförlerde kullanılan aletlerin hijyeni sağlanmadığı takdirde, Hepatit B, Hepatit C ve AIDS gibi kan hastalıklarına sebep olabileceğini, bunu önlemek için rutin denetim yapılacağını belirtti.

Berberler ve Kuaförler için düzenlenen seminerde, berberlerin ruhsatlandırılmasının belediyenin görevi olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Acet; “Belediye zabıtamız, sağlık müdürlüğü elemanları ile ortaklaşa yaptıkları denetimlerde berber ve kuaförlerdeki temizlik şartlarına ne derecede uyduklarını tespit ederek kurallara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaktadırlar. Bu denetimler rutin olarak devam edecektir.” dedi.

Berberlerde kullanılan aletlerden bir çok hastalığın başkalarına bulaşabildiğini anlatan Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Osman Kaçıran ise alet hijyenine uyulması gerektiğini anlattı. Dr. Osman Kaçıran, Hepatit B, Hepatit C ve AIDS gibi kan hastalıklarının berberler, kuaförler ve diş hekimleri aracılığıyla kolayca bulaşabildiğini ifade ederek, hijyenin her bakımdan büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Berber ve kuaförlerin kendileri için de riskli durum olduğunu kaydeden Doktor Osman Kaçıran “Bir müşterinizdeki virüs, başka bir müşteriye geçebileceği gibi, size de bulaşabilir. Kendinizi de bulaşıcı kan hastalıklarından korumak için sterilizasyona ve temizliğe mutlaka dikkat edin” şeklinde konuştu.

Seminere, Sağlık Müdür Yardımcısı Osman Kaçıran, Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Acet, Belediye Zabıta Müdürü Sebahattin Şeker, Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlık Şube Müdürü Kadriye Demirel, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Kullukçu, Gümüşhane’de hizmet veren erkek ve kadın kuaförleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 16:58:33
Güncelleme :23 Şubat 2008 Cumartesi 17:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?