6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Hain saldırıya tepkiler artıyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün sınır karakoluna yapılan saldırıya tepkiler giderek artıyor.


Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas ve Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç yaptıkları yazılı açıklamalarla saldırıyı nefret ve şiddetle kınadılar.
Kutsal vatan topraklarını korurken 15 vatan evladının şehit olduğunu, acılarının büyük ve yüreklerinin yaralı olduğunu söyleyen GİKDER Başkanı Selim Nas, "Mehmetçiklerimize yapılan bu kalleş saldırıyı ve hain terörün bu acı yüzünü bizler Anadolu insanı olarak defalarca gördük. Bu tür acıları defalarca yaşadık. Ama şundan eminiz ki bu tür olaylar, bu kalleşlerin son çırpınışlarıdır. Biz büyük bir millet ve büyük bir devlet olarak yılmadan, bıkmadan bu toprakların bütünlüğü ve milletimizin birliğini savunmaya devam edeceğiz.

Bu yolda canını verenleri yüreğimizin en müstesna yerine gömüp, bu inancımızı daima yaşatacağız. Milletimiz her zaman birlik ve beraberlik içinde bu saldırıların üstesinden gelmeyi bilir. Bu dönemde hem daha serinkanlı olmak hem de birliktelik ve dayanışma duygularını güçlendirmek zorundayız. Eli uzun ve kanlı güçler, Türkiye'ye ve bölge halkına kötülük etmekten artık vazgeçmelidir. Eminiz ki, siyasi iradenin ve ordumuzun, terörle mücadeledeki azim ve kararlılıkları halkımızı
teskin edecek sonuçlar alacaktır. Hain saldırılar, Milletimizin birlik ve beraberliğinden bir kum tanesi bile eksiltemeyecektir."dedi.


Türkiye'nin terör belasından kurtulması için herkesi göreve çağırdıklarını ifade eden Nas, açıklamasında şunları ifade etti:
"Artık terörle mücadeleyi her alanda ivedilikle yapmalıyız. Bunun için iktidar, muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri ve de en önemlisi silahlı kuvvetlerimiz bu işi hep birlikte çözmeliler. Terörü besleyen bütün kaynaklar kurutulmalıdır. Gümüşhane halkı olarak geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de bize düşen görevi yapmaya her zaman hazırız. Şehit düşen vatan evlatlarının, Yüce Yaradan'ın yanında en yüksek mertebede bulunduklarına inancımız tamdır. Kendileri Allah'ın rahmetine boğulmuşlardır.


Yakınlarına, Allah'tan sabırlar ve baş sağlığı temenni ediyor. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."
Gümüşhane Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç ise açıklamasında terörün karanlık ve iğrenç yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirterek Türk milletine baş sağlığı diledi. Ağaç açıklamasına şunları bildirdi:
"Yaklaşık otuz yıldır on binlerce memleket evladının hayatına mal olan, birkaç yüz milyar dolarlık ekonomik yüküyle de toplumsal refahımıza engel olan terör belasının bir an önce sona erdirilmesi milletimizin öncelikli beklentisi olmuştur. Toplumumuzun huzur ve refahının sağlanması için terörün birinci öncelik olarak ele alınarak bitirilmesi gerekmektedir. Her türlü siyasal ve toplumsal konsensüsün sağlandığı terör konusunda hem Hükümet'in hem de Genelkurmay'ın konunun ciddiyetine uygun tedbir ve çalışmalar içerisinde olmasını bekliyoruz. Terörün en büyük hedefinin toplumsal barışımız olduğu unutulmamalıdır.

Duygu seline kapılmamıza neden olan saldırılar, insanımızın birbirine bakışını değiştirmemelidir. Zaten terörün amacı da birbirimize bakışımızı olumsuzlaştırmak ve ülkemizi barış içerisinde yaşanabilir bir ülke olmaktan çıkarmaktır. Ülkemizin refahını ve istikrarını bozmaya teşebbüs eden terör örgütünü bir kez daha kınıyoruz. Hainler hiçbir zaman bu amaçlarına ulaşamayacaklardır.
Şehitlerimize rahmet, aziz milletimize ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 16:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?