7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Halk Eğitim Fuarı açıldı

Gümüşhane’de 7 ilin katılımı ile düzenlenen 1. Bölgesel Halk Eğitimi Fuarı'nın açılışı yapıldı. 

Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen fuarın açılışına Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürü Necmettin Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Saffet Koçar, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Gümüşhane, Adıyaman, Aydın, Bolu, Çanakkale, Düzce, Hakkari ve Yozgat illeri halk eğitim yetkilileri, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, 2007-2008 eğitim öğretim yılında Gümüşhane Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde 232 kursun açıldığını ve bu kurslara 3 bin 966 kursiyerin katılarak belge aldığını söyledi. 

Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan ise bu tür etkinliklerin Gümüşhane’de yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, emeği geçen herkesi kutladı.
Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürü Necmettin Yalçın, yaptığı konuşmada bilgisizliğin, cehaletin, yoksulluğun, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı tesis etmenin en etkili aracının eğitim olduğunu belirterek, “Ülkemizin 936 yerleşim alanında faaliyetlerini yürüten halk eğitim merkezlerimiz, özellikle yerel ve bölgesel anlamda, kültürel zenginliklerimizin paylaşılması, tanıtılması, genç nesillere aktarılması görevlerini de yürütmektedir. Halk eğitimi merkezleri geçmişle gelecek arasında köprü kuran merkez olma özelliğini bu sanat eserleriyle göstermektedirler.” dedi. 

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise konuşmasında son yıllarda halk eğitim hizmetlerinin çağdaş teknolojiye, bilime ve ilime uygun biçimde yönlendiğini ve sürdürüldüğünü ifade etti. 

Halk eğitim merkezlerinde yoğun çabalar sonucu çok sayıda uzmanın yetiştirildiği vurgulayan Salihoğlu,"İlimizde de çok sayıda farklı kurslar düzenlenmiş birçok genç kızımız yetişkinler meslek sahibi, bilgi sahibi olmuşlardır.İlimizde okuma yazma kursu çok fazla açılamıyor. İlimizde ilköğretimi bitirmeyen memnuniyetle ifade edeyim insanımız yoktur. Gümüşhane'de okuma yazma oranının yüzde yüze yakın olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle başlatmış olduğumuz, Haydi Kızlar Liseye, kampanyamızla bütün kızlarımızı orta öğretimde okutmayı planlıyoruz. Bu konuda da başarılı bir yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim. Hakkari'den Aydın'a kadar yurdun dört bir yanından ilimize gelen halk eğitim merkezi mensupları bizleri çok mutlu etti." şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Enver Salihoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürü Necmettin Yalçın ve Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Saffet Koçar’a plaket verdi. 

Program daha sonra fuar alanında katılımcı illerin stantlarının gezilmesi ile devam etti. 

Öte yandan fuar için Gümüşhane’ye gelen illerin temsilcileri, Karaca Mağarası, Tomara Şelalesi ve Kelkit ilçesinde incelemelerde bulunduktan sonra yarın Gümüşhane’den ayrılacaklar.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 13:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?