4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Harşit Çayı temizleniyor

Harşit Çayı’nı kirlilikten arındırmak için hazırlanan Harşit Çayı’nın Islahı ve Kanalizasyon Arıtma Projesi’nin, Devlet Planlama Teşkilatı’na gönderildiği bildirildi.

Vauk Dağı’ndan doğarak Gümüşhane, Torul, Özkürtün ve Kürtün ilçelerinden geçip Tirebolu’dan Karadeniz’e dökülen 143 kilometre uzunluğundaki Harşit Çayı’nı kirlilikten arındırmak için hazırlanan projenin Devlet Planlama Teşkilatı’na gönderildiği belirtildi. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Avrupa Birliği’nin (AB) bu tür projelere 200 milyon Euro kredi verdiğini söyledi.

Vali Dalmaz, "Harşit Çayı’nın Islahı ve Kanalizasyon Arıtma Projesini DPT’ye gönderdik. Bu hem çok önemli hem de hayati önem taşıyan bir projedir. Gümüşhane Belediyesi’nin altından kalkması zor. Başta Tekke, Gümüşhane, Torul, Özkürtün ve Kürtün Belediyeleri de dahil olmak üzere Arzular Beldesi’nden alınacak kanalizasyonla söz konusu yerleşim yerleri ve köyleri de içine alacak arıtma sistemi ile Harşit Çayı’na temiz su verilecek. Benim için hayati bir proje. AB bu tür projeler için 200 milyon Euro kredi veriyor. Bununla ilgili olarak ön çalışma yaptık. Hazırlanan proje DPT’ye gönderildi. Detay projenin çalışmalarına da önümüzdeki yıl başlayacağız" dedi.

Harşit Çayı’na çöp atılmasının da çok yanlış olduğunu söyleyen Dalmaz, "Hem kanalizasyon hem de çöp Harşit Çayı’nı büyük ölçü de kirletmektedir. Bu kirliliği mutlaka önleyeceğiz. Bu çay bu yörenin can damarıdır. Arıtma sistemi için çalışmaları başlattık, çöp konusunda da başta belediyelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza önemli görevler düşmektedir" diye konuştu

gümüşhane
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 17:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?