4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Hasat iyi, fiyatlar düşük

Hasadın yüz güldürdüğünü ancak, verilen fiyat karşısında şaşırdıklarını söyleyen üreticiler ’ne yapacaklarını bilememenin sıkıntısını çekiyoruz’ diyerek "Özel sektör buğdayımıza kiloda 250-300 bin lira arasında fiyat veriyor. Adeta buğdayımızı yok pahasına almaya çalışıyor. Saman fiyatına buğday almak isteniyor" ifadelerini kullandı.


Bölgedeki Toprak Mahsulleri Ofisleri’nin kapatıldığını bildiren üreticiler, "Devlet desteği kalkınca araya giren özel sektör çok düşük fiyat vermeye başladı. Biçer-dövere, bankalara ve gübreye olan milyarlarca borcumuzu verilen bu fiyatlarla kapatmamız mümkün değil. Biçer-dövere, bankalara ve gübreye olan borcumuzu ödesinler elimizdeki buğdayımızı alsınlar" diye konuştu.


Salyazı Beldesi’nde yaşayan Fatma Mutlu (63) isimli vatandaş, bu yıl ürünün iyi olduğunu kaydederek, "Biçer-dövere 4, gübreye 2, bankalara da 3 milyar lira borcum var. Ambarım buğday dolu. Ben para istemiyorum, borcumu ödesinler buğdayımı alsınlar. Saman fiyatına buğday olur mu? Nerede görülmüş? Devlet bize sahip çıksın, bizi mağdur etmesin. Yoksa bir daha da ekmeyiz. Duyduğumuza göre devlet dışarıdan buğday alıyormuş. Peki bizim elimizdeki buğday ne olacak?" dedi.

GÜMÜŞHANE (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 13:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?