5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Hastalık pençesinde okul mücadelesi

Gümüşhane'de, 8 yaşındaki kızlarının yakalandığı hastalıklar nedeniyle büyük üzüntü yaşayan Kaya ailesi, hayırseverlerden yardım bekliyor. 

Yusuf Çiftçi İlköğretim Okulu 3. sınıfta okuyan 8 yaşındaki Yasemin Kaya'nın Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yapılan kontrollerinde buzlu cam hastalığı (kemik kırılması), akciğer ve böbrek hastası olduğu tespit edildi. 

Her geçen ölüme gün bir adım daha yaklaşan Yasemin'in ailesi büyük üzüntü yaşarken, Yusuf Çiftçi İlköğretim Okulu Müdürü Musa Uncu, Yasemin'in öğrenime devam edebilmesi için mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini belirtti. 

Uncu, "Yasemin kızımız okulumuzun üçüncü sınıfında okumaktadır. Kendisi gibi ablaları Yıldız ve Elif de okulumuzda okuyor. Ailenin ekonomik durumu iyi değil. Babaları mevsimlik işçi olarak çalışmaktadır. Yasemin'in tedavisi maddi imkansızlıklar nedeniyle yapılamamaktadır. Ayda en az bir kere Ankara'ya götürülmesi gerekmektedir. Zaman zaman öğretmenlerimiz arasında topladığımız bağışlarla yardımcı oluyoruz ama bu yeterli olamamaktadır. Tüm hayırsever vatandaşlarımızın Yasemin'in tedavisi için yardım ellerini uzatmalarını istiyoruz. Kendisi çok başarılı bir öğrencimizdir" dedi. 

Karşıyaka Mahallesi'nde oturan ve kızlarının tedavisi için tüm imkanlarını seferber eden Kaya ailesi, tüm bu imkansızlıklara rağmen hem Yasemin'i hem de diğer kızları Yıldız ve Elif'i okutmaya çalışıyor. Gözyaşları içinde kızının hastalığını anlatan anne Nurcan Kaya, Trabzon'dan Gümüşhane'ye dönüşte otobüs parası olmadığı için Yasemin için hazırladığı çerezleri satarak 5 YTL kazandığının ve bununla Gümüşhane'ye döndüğünü söyledi. Çocuğunda, kemik erimesi ve böbrek yetmezliğinin yanı sıra akciğerinden de rahatsız olduğunu belirten Nurcan Kaya, "Bir an önce çocuğumun tedavi olmasını istiyorum. Gümüşhane Köz Hizmetleri Müdürlüğü 600 YTL, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 200 YTL, biraz da biz de vardı bin YTL ile Ankara'ya üniversite hastanesine götürdüm kızımı. Bana 'paranız varsa buraya giriş yaptırın. Yoksa kayıt yaptırmayın' dediler. 'Bin YTL paramız var, gelmişken tedavisine baktıralım' dedim ama olmadı. Bakmadılar. Hiç değilse gelmişken elimde de bin YTL varken dışarıda muayene ettireyim dedim. Dışarıda muayene ettirdim. Bizim elimizde çocuğumu tedavi ettirecek hiçbir imkan yok. Çocuğum gündüzleri iyi, ancak geceleri çok rahatsızlanıyor. Gözümüzün önünde her geçen gün ölüme bir adım daha yaklaşıyor" şeklinde konuştu. 

Okumayı çok seven ve geçen yıl gösterdiği başarıdan dolayı başarı belgesi alan Yasemin, uzanacak yardım elini bekliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 19:55:53
Güncelleme :5 Aralık 2006 Salı 19:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
handan IP: 85.108.150.xxx Tarih : 6.12.2006 08:53:55
ülkemizin ne zaman sağlık ve eğitim konusunda sorunlarımıza çözüm bulacağını merak ediyorum.Malesef ki bir üniversite hastanesi bu kadar rahat bir anneyi geri çevirebiliyor.Yasemin'in rahatsızlığına çok üzüldüm.Eğer bir hesap numarası verilirse duyarlı gümüşhane halkının ufakta olsa yardımlarını göndereceğin inanıyorum.