7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Haydi girişimciler Gümüşhane'ye

Gümüşhane İktisadi Kültürel Kalkınma Derneği (GİK-DER) Başkanı Selim Nas, “Gümüşhane, mutlaka Enerji Bakanlığı tarafından başlatılan derelerden elektrik üretme projesini değerlendirmelidir. Bunu gerçekleştirecek girişimciler çıkmalıdır. Gurbetteki Gümüşhanelileri de bu çabanın içine sokarak bir an önce yeni şirketler kurulmalı ve öncelikle Sadak Barajı çalışmalarına bu yöntemle start verilmelidir” dedi.

GİK-DER Başkanı Nas, Enerji Bakanlığı'nın Türkiye genelinde dere çay gibi küçük su kaynaklarından bile enerji üretimini hedefleyen projesini geçtiğimiz birkaç hafta içinde açıkladığını belirterek, Gümüşhane’nin bu fırsattan yararlanmak için mutlaka çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Enerji Bakanlığı’nın Türkiye genelinde bin kadar dere üzerinde çeşitli ebatlarda kurulacak tribünler ile Atatürk Barajı'nın ürettiğinin en az 6 katı kadar enerji üretimini hedeflediğini aktaran Nas, “Günümüzün hızla gelişen ekonomik şartlarında temiz ucuz ve yenilenebilir enerjiye her geçen gün artan ihtiyacı hepimiz biliyoruz. Günümüzün en dinamik sektörlerinden bir tanesinin enerji sektörü olduğunu da biliyoruz. Bu proje çok yerinde bir çalışma. Bu çalışmadan Gümüşhane’de çeşitli girişimciler çıkararak bu zamana kadar boşa akan dereleri değerlendirmelidir.” diye konuştu.

Enerji Bakanlığı'nın üretilecek olan enerjiye 10 yıla kadar alım garantisi verdiğine değinen Nas, “Yani yatırımın alıcısı hazır, pazar sorunu da yok. Bir değirmenin bulunduğu her yerde elektrik üretmenin mümkün olduğu belirtiliyor ki, Gümüşhane bunu için su kaynakları ve coğrafyası ile çok uygun bir yer. Bu iş kendi ölçüsünde Gümüşhane’de de üretimi çeşitlendirerek canlandırabileceği gibi hızla göç vererek boşalan kırsal alanda küçük küçük rakamlarda da olsa istihdam da oluşturacaktır”şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2007 Pazartesi 14:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim YAŞAR IP: 88.247.247.xxx Tarih : 28.08.2007 11:51:42
RUSYA DAN ÇIKAN KÖMÜRÜ TÜRKİYE YE SATARAK KENDİLERİ ELETRİKLE ISINARAK TEMİZHAVA VE MASRAFSIZ OLARAK YARARLANIYORLAR. BİZ SU NZENGİNİ OLARAK ELETRİKTEN İSTENİLEN KADAR YARARLANAMIYORUZ.