6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Haydi kızlar liseye kampanyası

Gümüşhane Valiliği tarafından her hafta Salı günü düzenlenen “Halk Günü” toplantılarında sorunlara çözüm bulunuyor.


Vali Enver Salihoğlu, Kelkit ilçesi Bindal köyünde arazi sulama suyu ile ilgili sorununu aktarmak için halk gününe gelen Muhittin Kaya’dan kızının lise eğitimine devam etmesi için düzenlenen kampanyaya katılmasını istedi. Kızı Sema Kaya’yı lisede okutulması için Muhittin Kaya’dan söz alan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu daha sonra sulama suyu ile ilgili sorunun yerinde incelenerek çözümlenmesi için İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Akçay’a talimat verdi.


İlçeleri ve köylerini tek tek dolaşarak ilköğretimi bitiren kız çocukları ile birebir görüşen Vali Enver Salihoğlu eğitimin en önemli temel yapısını gerçekleştiren, insanlık tarihinin gerçek mimarları olarak gördüğü yarınların anneleri kız çocukların okutulması konusunda anne ve babaları her ortamda ikna ediyor. Vali Salihoğlu “Eğitim almış bir kadın, kendi sağlığı ile çocuklarının beslenme, hastalıklardan korunma, eğitim konularında daha bilinçli ve duyarlı davranarak hem kendisinin hem de çocuklarının hayatta kalma şanslarını artırmaktadır. Ayrıca kadının eğitimli olması, aile içi ilişkilerde daha çok söz sahibi olmasını sağlayacak ve diğer alanlarda da cinsiyetler arası eşitsizliğin azalmasına yol açacaktır."diye konuştu.


Salı günleri Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu tarafından toplanan kurum müdürleri vatandaşların sorunlarına daha etkili çözüm bulmak amacıyla halk gününde vatandaşların taleplerine çözüm buluyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 18:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?