7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Haydi kızlar liseye sözü

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, 2007 yılında başlatılan “ Haydi Kızlar Liseye “ kampanyası çerçevesinde İlköğretim 2. kademe eğitimi alan kız öğrencilerini liseye devam etmeleri konusunda ikna etmeye devam ediyor.

Vali Enver Salihoğlu, Köse Kaymakamı Metin Esen ile birlikte ilçedeki yurtta kalarak eğitimlerine devam eden 26 kız öğrenciyi ziyaret etti.

Vali Salihoğlu, lise eğitimlerine devam etmeleri için görüştüğü 23 öğrenciden söz aldı.

Vali Salihoğlu yaptığı açıklamada, eğitimde fırsat ve imkan eşitliğinin sağlanması, eğitime erişimdeki engellerin ortadan kaldırılmasının Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel görevi olduğunu söyleyerek, “Eğitimin ilk aşamasını ve belki de en önemli temel yapısını anneler gerçekleştirmektedir. Bu yönüyle anneleri, insanlık tarihinin gerçek mimarları ve aile yuvasının ilk öğretmenleri olarak değerlendirmek yerinde olacaktır. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu aydınlık nesli yetiştireceklerin anneler olacağı dikkate alındığında, yarınların anneleri olacak kızlarımızın eğitilmesi daha da önem arz etmektedir. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın eğitimsiz kalması sadece aileye değil, ülkeye de büyük zarar getirir. Erkek - kız bütün çocuklar güzel ülkemizin geleceği, eğitimli insanlar ise zenginliğimizdir” dedi.


Gümüşhane Valisi Salihoğlu, açıklamasında daha sonra şunları söyledi:“İl merkezi ile 5 ilçede, projemizde şu ana kadar hedeflediğimiz yere ulaşmış durumdayız. Ama bizim ana hedefimiz, ilköğretimi bitiren bütün kızlarımızın, liselere, meslek liselerine, arzu ettikleri liselere kaydolmalarını sağlamaktır.”

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 17:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?