7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Haydi kızlar liseye

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nun başlattığı “Haydi Kızlar Lise'ye” projesi kapsamında Kelkit'te teşvik programı düzenlendi.

Vali Salihoğlu programda yaptığı konuşmada“ Haydi Kızlar Liseye. Eğitimsiz olmaz. Çağımız Bilgi Çağıdır.” diyerek kız çocuklarının mutlaka okutulması gerektiğini belirtti. Vali Salihoğlu, kız çocuklarının geleceğin teminatı olduğunu ifade ederek, ailelere bu konuda önemli görevler düştüğünü söyledi. Vali Salihoğlu, konuşmasında daha sonra şunları kaydetti: “Kız çocuklarını okula gönderemiyorsak sebebi eğitimsiz ailelerdir. Çocuklarımızın geleceği için onların ileriye yönelik daha mutlu ve huzurlu olmaları için tek yol eğitimdir. Buradan ailelere sesleniyorum. 8. sınıftan mezun olan kızlarımızın tüm masraflarını devlet olarak biz karşılayacağız. Sizler üzerinize düşen görevi kız çocuklarınızı okula göndererek yapın. Bizler de onları bu süreçte en iyi eğitim almaları için gerekli tüm çalışmaları yapalım. Eğitimsiz bir gelecek istemiyoruz.“dedi.

Programda konuşan Kelkit Kaymakamı Erol Rüstemoğlu da şunları kaydetti:“ İlçe genelinde ortaöğretimi bitirip lise eğitimi alacak olan kızlarımızın bu yönde olumlu adım atmaları için aileleri ikna turuna çıkacağız. Durumum iyi değil ben kızımı okutamıyorum diyen ailelerin mazeretlerini kabul etmiyoruz. Yatacak yer, kırtasiye elbise ve tüm masrafları devlet tarafından karşılanacaktır”. Toplantıya Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Kelkit Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce ve daire amirleri ile birlikte aileler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 16:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?