5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Hem anne hem sanatçı

Oğlu Sertaç’ın Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne doktor olarak atanması üzerine oğlunu yalnız bırakmamak için Gümüşhane’ye gelen ressam ve heykeltıraş Yaprak Berkan (64), boş zamanlarını Gümüşhane Valiliği Çömlekçilik Atölyesinde topraktan heykeller yaparak değerlendiriyor.
 
1965 Yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüpoğlu Atölyesi’nden birincilikle mezun olan Yaprak Berkan, 1966-1967 öğretim yılında başladığı Resim-Sanat Tarihi Öğretmenliğinden ayrılarak özel bir ilaç firmasında grafikerlik ve ürün tasarımcısı olarak çalıştı. 1968-1986 yılları arasında kamu sektöründe teknik eleman olarak çalışan Berkan, bu yıllarda büyük boy Atatürk portreleri yaptı.
 
1969 Yılında ilk sergisini açarak profesyonel ressam olarak çalışmaya başladığını belirten Yaprak Berkan, 1977 yılında oğlu Sertaç’ın dünyaya gelmesi ile birlikte çalışmalarına bir süre ara verdiğini söyledi.
 
1984 yılından itibaren çalışmalarına yeniden başlayan Yaprak Berkan, oğlu Sertaç’ın Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne doktor olarak atanması üzerine anne sevgisinin ağır basması üzerine oğlu ile birlikte Gümüşhane’ye gelen Berkan, boş zamanlarını Çömlekçilik Atölyesi’nde topraktan heykeller yaparak değerlendirdiğini söyledi.
 
Çömlekçilik Atölyesi’ni çok beğendiğini, böyle bir atölye ile karşılaşabileceğini tahmin etmediğini söyleyen Berkan ” Çok güzel ürünler üretiliyor. Bilhassa genç kızların atölyeye ilgi göstermesi beni çok mutlu etti. Bu atölyenin çok iyi değerlendirilmesi ve mutlaka sürdürülmesi Gümüşhane’ye çok şeyler katacağı gibi iyi sanatçıların yetişmesine de vesile olacaktır.” dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 15:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?