7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Hem iftar hem adli yıl açılışı

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, bağımsız olmayan bir yargının tarafsız olmasının düşünülemeyeceğini söyledi.


Gümüşhane’de 2008-2009 adli yıl açılışı düzenlenen iftar yemeği ile yapıldı.


Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu tarafından Tarihi Balyemez konağında gerçekleştirilen yemeğe, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Zafer Atlı, Vali Yardımcıları Soner Şenel, Mehmet Demiral, Baro Başkanı Ali Haydar Dereli, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye personeli katıldı.


Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı Ali Haydar Dereli yaptığı açılış konuşmasında; “Çağdaş bir hukuk devletinin en belirgin özelliğinin hukuk devleti ilkesinin yanında, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve demokrasinin bir arada yaşamasıdır. Hukukun üstünlüğünü sağlayan en temel organ Türk milleti adına bu yetkiyi yürüten mahkemelerdir. Mahkemelerin bu yetkiyi yürütürken en büyük yardımcısı ve olmazsa olmaz koşulu da yine savunmadır.” dedi. Gelişen unsurlara ve iyi niyetlerine rağmen yargının sorunlarının gittikçe arttığını ifade eden Dereli, konuşmasının geri kalanında yargıdaki temel sorunlara değindi.


Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan ise yaptığı konuşmada, “Bir toplumda adalet yeterince sağlanamamış ise, bireylerin adalete güveni, saygısı azalmakta ise o toplum geleceğe umutla bakamaz. Bundan dolayıdır ki yargı bağımsızlığı yargılamayı yapan makamın hiçbir dış etken altında kalmadan yasalarla belirlenmiş hukuk yolları çerçevesinde özgür olarak karar verebilmesi ile mümkündür. Yargının toplumdaki saygınlığı, kendisine duyulan güvene bağlı olup, yargıyı güvenli kılan en önemli nitelik ise tarafsızlıktır. Bağımsız olmayan bir yargının ise tarafsız olması düşünülemez.” şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 18:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?