6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Hepatitin sebebi içme suyu değil

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bazı vatandaşlarda görülen Hepatit B hastalığının sebebinin içme suyu olmadığı bildirildi.


Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, ilçede görülen hastalığın sebebinin içme suyu olmadığını açıkladı. İçme suyunun sürekli tahlile gönderildiğini, suyun temizlenip klorlandıktan sonra evlere verildiğini kaydeden Duran, “Vatandaşımızın sağlığını biz düşünüyoruz. Haftada birkaç kez ilçemizde bulunan su kuyuları görevli belediye personeli tarafından klorlanıyor. Sürekli tahlilleri yapılıyor. Hastalığın sebebi kesinlikle içme suyu değil.”dedi.


Kelkit Sağlık Grup Başkanı Dr. Yavuz Yılmaz, hastalığın sebebinin içme suyu olmadığını kaydetti.İlçeye bağlı Dolu Beldesinde rastlanan hastalığa Kelkit ilçesinde de rastlandığını vurgulayan Yılmaz, hastalığın çeşitli sebeplerden ortaya çıkabileceğini ifade etti. Tuvalete girip çıktıktan sonra ellerin yıkanması gerektiğini, çöplerin dezenfekte edilmesinin hastalığa karşı etkili tedbir olacağını kaydeden Yılmaz, temizlik kurallarına uymayanlara hastalığın bulaşabileceğini söyledi.
Sağlık Grup Başkanlığı olarak belde ve köyleri dolaşarak vatandaşları bilgilendirdiklerini de ifade eden Yılmaz, temizliğe dikkat etmeleri konusunda da uyardıklarını anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 09:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?