6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

'Her an yeni heyelan olabilir'

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Kürtün ilçesinde meydana gelen heyelanlı bölgede incelemelerde bulundu.

Kürtün Kaymakamı Ozan Gazel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Birim Müdürü Ekrem Akdoğan'la birlikte Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş köyü yolunda meydana gelen heyelanda incelemelerde bulunan Vali Salihoğlu burada yaptığı açıklamada bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla çok daha fazla kar yağdığını, havaların ısınması ile birlikte karların erimesi nedeniyle sıklıkla heyelan olduğunu söyledi.

Son günlerde Kürtün ve çevresinde irili ufaklı 10-15 heyelan meydana geldiğini söyleyen Salihoğlu, bu heyelanların bir kısmının kar sularından bir kısmının da vaktiyle yanlış yapılan yollardan kaynaklandığını belirtti.

Bu bölgede yapılan bazı yolların palye kesimlerinin yanlış olduğunu ve çok dik kesildiğini söyleyen Salihoğlu: "Meydana gelen heyelanlı bölgelerde teknik ekiplerimiz inceleme yapıyorlar. Mevcut yolların palye kesimleri çok dik yapılmış, bir kısmı özel mülkiyet olduğu için bir kısmı da arazinin engebeli ve zor olması münasebetiyle yeterli düzenleme yapılamamış. Bu da bazı yerlerde heyelanlara neden oluyor" dedi.

Şu anda Kürtün ilçesinde 2 köy yolunun heyelan nedeniyle kapalı olduğunu söyleyen Salihoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Heyelanların bir kısmı temizlendi. İl Özel İdaresi'ne ait araçlarımız ve ekiplerimiz çalışıyor. İnşallah kapalı köy yolu kalmayacak. Her an yeni heyelanların olma riski var. O nedenle yurttaşlarımızın da sürücülerimizin de buralardan dikkatli geçmesi gerekiyor. Arkadaşlarımız işaret levhalarını koyuyorlar ama yine de insanlarımızın duyarlı ve dikkatli olması lazım. Çünkü taş düşüyor, heyelan geliyor. Bu heyelanların önünü almak her zaman mümkün değil. Biraz tedbirli, dikkatli olmak suretiyle bu kritik mevsimi aşmamız lazım. İnşallah birkaç gün içinde havalar daha da ısınınca karların tamamen erimesiyle bu tehlikelerin bir kısmı şimdilik geçiştirilebilir.

Ama yapılması gereken çok iş var. Ekonomik imkanlarımız ölçüsünde bir kısmını KÖYDES'ten bir kısmını afet işlerinden temin ettiğimiz kaynaklarla bu heyelanların ortaya çıkardığı engelleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 16:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?