5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Heyelan tehlikesine karşı yeni tedbir

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, geçen yıl meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapatılan Gümüşhane-Trabzon Karayolu'nun 10. kilometresindeki Mescitli Köyü mevkiine, tünel ve köprüden oluşan yeni bir yol yapılacağını söyledi. 

Geçen yıl temmuz ayında meydana gelen heyelan nedeniyle bölgenin 2 bin 200 metre uzunluğunda yeni yapılan servis yoluyla ulaşıma açıldığını belirten Vali Dalmaz, "Yapılan incelemeler ve araştırmalar sonrası hazırlanan raporlar doğrultusunda, Gümüşhane-Trabzon Karayolu'nun bu bölgesini başka bir yere kaydırma imkanımız yok. Bu nedenle aynı bölge yeni bir tünel ve yeni bir köprüyle geçilecek. Davetiye usulüyle köprü ve tünelin ihalesi yapıldı. 300 günde tamamlanması planlanan köprü ve tünel için 10 milyon YTL harcanacak" dedi. 

Yapılan servis yolunun Şubat ayından beri kullanıldığını ifade eden Vali Dalmaz, "Ancak servis yolumuz heyelanlı bölgeden en az 10 kat daha tehlikeli. Önümüzdeki kış sezonu o bölgede ulaşım sağlamak çok zor. Geçtiğimiz kış sezonundaki güçlüğü biliyoruz. Bu nedenle ağır tonajlı araçlara riskli bölgeyi kontrollü olarak kullanacağız. Servis yolumuz, çok virajlı ve rampalı olması nedeniyle kış mevsiminde heyelanlı bölgeden daha riskli. Teknik heyetin de görüşünü alarak, ağır tonajlı araçların heyelanlı bölgeden geçişini kontrollü olarak sağlayacağız" diye konuştu. 

Gümüşhane-Trabzon Karayolu'nun 10. kilometresinin Mescitli Köyü mevkiinde geçen yıl meydana gelen heyelan nedeniyle kömür yüklü bir kamyon kayaların altında kalmış sürücü kazayı hafif yaralarla atlatmıştı. Heyelandan sonra karayolları tarafından, heyelanlı bölgenin karşısına 2 bin 200 metre uzunluğunda çok sayıda virajdan oluşan rampalı servis yolu yaptırılmıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 11:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 195.175.37.xxx Tarih : 31.08.2006 22:35:22
İyi günler; Gümüşhane ilinin doğal tarihi güzellikleri bölgeye göre çok. Tarihsel gelişimi de incelemeye değer. Mağaraları ve tarihi eserleri, gölleri ile doğal güzellikleri bakımından turizm cenneti olacak doğa harikası bir İlimiz. Herkesin buraya gelmesi ve Kültür Bakanlığının tanıtım yapması gerekmektedir. Yollarının günün şartlarına göre yapılması gereklidir. Ama halkımızın buna önayak olması gerekmektedir. Vilayet, Kamu Kurum ve Kuruluşlarla birlikte el ele vererek çözümler üretilmelidir. Buna Kamu Kuruluşlarının da şeffaf ve temiz yönetilmeleri ile olacaktır. Kamu Kuruluşlarından TEDAŞ İl Müdürlüğünde son aylarda garip olaylar yaşanmaktadır. Sürekli İl müdürleri değişmektedir. Acaba bu değişmelerin altında siyasi oyunlar mı vardır yoksa teftişler mi? Hatta halk arasında ÇEKLER alındığı konuşulmaktadır. İlin Değerli Yöneticilerinin bu tür olayları irdelemeleri ve araştırması doğru olacaktır.