6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Heyelan yol kapattı

GÜMÜŞHANE il merkezinde belediyenin arsa açma çalışması sırasında meydana gelen heyelan nedeniyle Trabzon-Erzurum yolu ulaşıma kapandı, 6 ev oturulamaz hale geldi.

Bugün saat 15.30 sıralarında, Gümüşhane'deki İnönü Mahallesi, Mortut Mevkii'nde belediyenin arsa açılması için iş makineleri ile kayaları kırdığı bölgede heyelan belirtileri görülmesi üzerine araç ve çalışanlar bölgeden uzaklaştı.

Meydana gelen heyelan nedeniyle Trabzon- Erzurum yolunun bölümü ulaşıma kapandı. Kaymanın devam edebileceği endişesiyle yol tamamen ulaşıma kapatıldı. Heyelanın meydana geldiği bölgenin üst kısmında bulunan tek katlı 6 ev oturulamaz hale geldi. Olayda can kaybı yaşanmadı.

Trabzon- Erzurum yolunun trafiğe kapanması nedeniyle küçük araçların ulaşımı arka yoldan sağlanırken bu yoldan geçmesi mümkün olmayan büyük araçların geçişine hâlâ izin verilmiyor. Bölgede küçük çaplı toprak kaymaları yaşandığı için yolun trafiğe açılması için çalışma yapılamıyor

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 17:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
günsel meydan IP: 88.233.122.xxx Tarih : 20.08.2008 22:35:53

Heyelan Korkuttu........ Trabzon CHP Milletvekiline katılıyorum,Belediye Başkanı halkın mağduriyetini gidermek için konut yaparken,Tv'de Yeşil Gümüşhane tanıtırken şimdi yanlı olarak aynı parsellere farklı kat mülküyeti vermek, aile bahçesine kooparatif koymak yine aile fertlerinin kooparatif başkanlarına yol yapmak için heyelanı fırsat bilip, gece kondu gibi geceden izinsiz bahçelerden yol vurmak ne kadar görev sayılmaktadır, ayrıca gece kondu sahiplerine daire sözü verdiği halde mal sahiplerine kanunun gereğinin yapıldığını söylemek ne kadar doğrudur.... Sakarya-Günsel Meydan