6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Heyelanda kapandı bayramda açıldı

Gümüşhane-Erzurum karayolunun Gümüşhane şehir geçişindeki Mordut mevkiinde, 9 Ağustos tarihinde meydana gelen heyelanın ardından trafiğe kapanan transit yol, yapılan çalışmaların ardından bayramda geçici olarak trafiğe açıldı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 Ağustos günü meydana gelen heyelanın ardından ulaşıma kapanan yolun, geçici olarak açıldığını söyledi.

Geçtiğimiz aylarda Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın katkıları ile gönderilen 550 bin YTL ödenekle heyelanlı bölgede temizlik çalışmalarına başlandığını kaydeden Canlı, işin yüzde 80'inin tamamlandığını, 9 günlük bayram tatili nedeniyle yolun geçici olarak kontrollü bir şekilde ulaşıma açıldığını ifade etti.

Canlı, çalışmaların henüz tamamlanmadığını fakat Karayollarından gelen uzman ekibin kontrolünün ardından yolun geçici olarak ulaşıma açıldığını belirterek, "Yolu kontrollü olarak ulaşıma açtık. Heyelanlı bölgenin üst tarafındaki çalışmalar tamamlandı. Sadece alt kısımdaki dolgu boşaltılması kaldı, o da 20-25 güne ihaleyi alan firma bitirecek. Bayramda yolu açmak için son üç dört gündür neredeyse 24 saat çalıştık. Şuana kadar yapılan çalışma ile yoldaki tehlike ortadan kalktı. Taradığımız kısmın altında zaten kayan malzeme yok, yerleşik kaya var. İşin yüzde 80'ini bitirerek yolu kontrollü olarak ulaşıma açtık" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 23:35:56
Güncelleme :9 Aralık 2008 Salı 17:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?