5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Heyelanlı bölgede tehlike sürüyor

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin, Özel İdare Genel Sekreteri Köy Hizmetleri Birim Amiri Selahattin Varan ile birlikte, hafta sonu meydana gelen heyelan sonrası ulaşıma kapanan ve 17 köyü Kürtün İlçesi'ne bağlayan grup yolunda incelemelerde bulundu. 

Yolu ulaşıma açmak için gerekli çalışmaların yapılacağını söyleyen Vali Salihoğlu "Ancak, heyelanlı bölgede hala kaya düşme tehlikesi sürüyor. Bu nedenle çok dikkatli olmamız gerekiyor. Yolda 100 bin tona yakın düşmüş kaya kütleleri var. Heyelanlı bölgenin arka tarafında ise tehlike hala sürüyor. Jeologlarımız ve teknik elemanlarımız incelemelerini sürdürüyor. Hazırlanacak rapor doğrultusunda, can güvenliği dikkate alınarak 17 köyümüzün tek bağlantı yolu olan grup yolunu Kurban Bayramı'na kadar açacağız. Aradan geçecek bu süre içerisinde köylerimizle ulaşım Kürtün-Kızılcadam güzergahından sağlanacak. Vatandaşlarımız 6 kilometre daha bu yolu heyelanlı bölgeyi açıncaya kadar kullanacaklar ama önceliğimiz insanımızın can güvenliğidir." dedi. 

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'nde hafta sonunda 17 köyü ilçeye bağlayan Yukarı Kürtün grup yolunda meydana gelen heyelan sonrası 17 köy ile ulaşım sağlanamıyor.
iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 11:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?