3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Hıdrellez kutlamasında 'kaçak yapı' uyarısı

Hıdrellez kutlamaları Gümüşhane’de tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde bugün yapıldı. Şenlikte yöresel halk oyunları oynandı, iğne-iplik, yumurta ve çuval yarışmaları düzenlendi.

Şenlikte konuşan Belediye Başkanı Mustafa Canlı, tarihi Süleymaniye Mahallesi’ne her Gümüşhaneli’nin sahip çıkması gerektiğini söyleyerek, "Bu mahalle sit alanıdır. Herkesin bilmesini istiyorum. Burada herhangi bir yapılaşmaya kolay kolay izin verilmeyecektir. Böyle tarihi bir mekanda Hıdrellez Şenliği’ni yaşamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz ise baharın bu güzel ve coşkulu günü içerisinde büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek, "Atalarımızdan bize kalan geleneğimiz, göreneğimiz Hıdrellez Şenliği’ni kutlamanın sevinci içerisindeyiz. Her ne kadar resmi bayram olarak kutlanmasa da yıllardır tarihi geleneğimizi kutluyor, yaşatıyoruz. Millet olmanın gereklerinden birisi de kendi öz benliğine, kendi kültür varlığına sahip olma vasıfları taşıyan bir milletiz. Bu coşkuyu, bu birlik ve beraberliği hep birlikte yaşıyoruz, yaşatacağız. Gelecek nesillere bu güzellikleri devretme de yaşayan nesillerin en önemli görevleri arasındadır" diye konuştu.

Şenlikler, çuval, yumurta ve iğne-iplik yarışmaları ve halk oyunlarıyla sona erdi. Bu arada davul-zurnaya dayanamayan 77 yaşındaki Hayri Okur’un oynadığı yöresel oyunlar ise büyük beğeni topladı. Okur, gençlere taş çıkarırcasına dakikalarca halay çekip horon oynadı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 17:34:46
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 20:18:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?