8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Hükümlüler için kitap kampanyası

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’nde hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla kurulacak kütüphane için “Kitap Bağış Kampanyası” başlattıklarını söyledi. 

3.7.2005 Tarih ve 5402 Sayılı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu gereğince eski tekel binasının restore edilerek başsavcılık bünyesinde Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü kurulduğunu belirten Gümüşhane Başsavcısı Mustafa Peker, “ Kuruluş amaçlarımızdan birisi de hükümlülere ve suçtan zarar gören kişilere psiko-sosyal yardımda bulunmak ve hükümlülerin topluma kazandırılmasında yardımcı olmaktır. Hükümlülerin kişisel gelişmelerine ve özgüven sağlamalarına destek olmak amacıyla Şube Müdürlüğümüz bünyesinde kütüphane oluşturulacaktır” dedi. 

Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak kütüphane için “Kitap Bağış Kampanyası “ başlattıklarını söyleyen Başsavcı Peker “ Hükümlülere ve çalışmalarımıza yardımcı olabilecek hukuk, kişisel gelişim, roman, dünya klasikleri, psikoloji, sosyoloji, tarih, kamu, etik ve protokol kuralları, davranış bilimleri, suç ve suç psikolojisi, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı gibi konuları içeren kitaplara ihtiyaç duyulmaktadır. Vatandaşlarımızın Şube Müdürlüğümüze kitap bağışlarını bekliyoruz” diye konuştu. 

Başsavcı Peker, ayrıca işlediği suça göre kitap okuma cezası alan hükümlülerin de infaz memurları gözetiminde kurulacak olan kütüphanede kitap okuyacaklarını da kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 14:27:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?