7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

İçme suyuna otomasyon

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, içme suyunda herhangi bir sorun yaşamadıklarını, geleceğe dönük çalışmaların sürdüğünü belirterek, içme suyunun otomasyon sistemine bağlanacağını söyledi. 

İller Bankası aracılığı ile bir su kuyusunun 85 bin YTL’ ye mal olduğunu belirten Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, belediye ekipleri tarafından 25 bin YTL’ ye yeni bir su kuyusu daha yaptıklarını belirtti.


Gümüşhane’nin içme suyunun Harşit Çayı kenarına yapılmış 4 adet keton kuyudan sağlandığını ve ilde içme suyu sorunu yaşanmadığını dile getiren Başkan Canlı, “TR 90 kapsamında Avrupa Birliği’ne (AB) bir proje sunduk. Bu proje kabul edilirse Eskibağlar’a bir su deposu yapacağız. Eğer bu projemiz gerçekleşirse, buradan alınan suyu ana depoya vererek ana şebekeyi besleyeceğiz ve suyu otomasyona bağlayacağız” dedi.


Başkan Canlı yeni projede Eskibağlar’a yapılacak olan depo dışında iki ayrı ana hedefin olduğunu belirterek, “ Karşıyaka ve Güzeller mahallelerine birer adet daha su deposu yapılacak. Eskibağlar, Karşıyaka ve Güzeller mahallelerine yapılacak olan depolardan merkezi depoya su aktarılacak ve otomasyon sistemine geçilecek. Ana depo ve diğer depolar merkezi sistemden kontrol altına alınacaktır. 12 mahalleden hangisinde su var, hangisinde sular akmıyor bu sistemle kontrol edilecek ve anında sıkıntı giderilecektir. AB’ye sunduğumuz bu projenin bedeli 400 bin YTL. Projemizin kabulü halinde çalışmalara en kısa zamanda başlayacağız” dedi.


Geçen yıl merkeze su getirmek için dönemin valisi Veysel Dalmaz ile birlikte Torul İlçesine bağlı Gülaçar Köyü Esentepe mahallesinde incelemelerde bulunduklarını da hatırlatan Başkan Canlı, “Ancak, köylüler suyu vermekte tereddüde düştüler. Eğer bu sorunu çözebilirsek ilimize ayrıca 60 kilometre uzaklıktan kaynak suyu getirmeyi de planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

gümüşhane belediyesi
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 14:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
irfan yetim IP: 212.156.177.xxx Tarih : 4.12.2007 16:20:51

BEN GÜMÜŞHANEDE SU YUN BÜYÜK SORUN OLDUĞUNA İNANIYORUM SU SORUNUNU HALLET YATMAKLA BAŞKANLIK OLMAZ PARK YAPMAKLA BAŞKAN OLMAZ