7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

İGM toplantıları başladı

Gümüşhane İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantıları başladı.


Meclis Başkanı Yaşar Yılmazer başkanlığında yapılan toplantılarda bu ayın en önemli gündem maddelerinden birisi 2009 Yılı İl Özel İdare Bütçesinin görüşülmesi olacak.
Bugün yapılan toplantıda İl Genel Meclisi, Gümüşhane Valiliğinin düzenlediği “Güzel Dil Türkçe Bize” projesi kapsamında İl Özel İdaresi’nin verdiği İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarında işyeri isimlerinin Türkçe olması konusunda tavsiye kararı aldı. Meclis Başkanı Yılmazer, kararın Valilik tarafından düzenlenen projeye destek olmak amacıyla alındığını belirterek, bundan sonra İl Özel İdaresi tarafından verilen işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarında Türkçe isim kullanılmasına özellikle dikkat edilmesi için böyle bir tavsiye kararı aldıklarını söyledi.


Öte yandan Şiran ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetine seçilen M. Adnan Ararat’ın istifa etmesi nedeniyle bu ay yapılan seçimlerde Kadir Turan, mütevelli heyeti üyeliğine seçildi.


İl Özel İdaresi’nin 2009 yılı bütçesinin ve yatırım programının Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilmesi nedeniyle, komisyonun hazırlayacağı raporun ardından bütçe görüşmelerinin önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 18:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?