7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

İl Genel Meclis'i toplandı

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantıları başladı.
İl Genel Meclisi salonundaki toplantılar Meclis Başkanı Yaşar Yılmazer başkanlığında gerçekleştiriliyor.

Ağustos ayındaki tatilin ardından yoğun bir tempo ile çalışmalara başlayan mecliste bu ay kalabalık bir gündem görüşülecek.
Merkez Kurtoğlu Köyü, Şiran Çevrepınar köyü arası güvenlik yolunun İl Özel İdaresi yatırım programına alınarak yapılması hakkında ilgili komisyonca hazırlanan raporun görüşen Meclis üyeleri, yolun 2009 ve daha sonraki yıllarda özel idare yatırım programına alınarak yapılması hakkında karar aldı.


Trabzon Özel İdaresi tarafından talep edilen Merkez Güngören köyü sınırları içerisinde bulunan Mahmutoğlu membaındaki su kaynağının Sultanmurat, Limonsuyu, Eğrisu, Köknar ve Mavreyas yaylalarının içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için adı geçen yaylalara tahsis edilmesi konusunun da görüşüldüğü toplantıda komisyon raporunun okunmasının ardından oylamaya geçildi.

Komisyon raporunda Güngören Köyü Muhtarı Hayri Kaplan’ın suyun kendi köyü sınırları içerisinde olması, köy halkının ihtiyaçlarında kullanıldığını belirtmesi ve hiçbir yayla ve yerleşim birimine tahsis etmek istemediklerini söylemesine istinaden İl Genel Meclisi üyeleri, suyun il sınırları dışına tahsis edilemeyeceğine karar verdi.
Meclis üyeleri ayrıca il merkezinde bulunan ve Songül Saran tarafından işletilen tarihi Özdenoğlu Konağı’nın kira süresinin mevcut sözleşmenin 3 yıl sonra sona ermesinin ardından 7 yıl daha uzatılmasına karar verdi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 17:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?