7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

İl Genel Meclisi toplantıları başladı

İl Genel Meclisinin Aralık ayı toplantıları Meclis Başkanı Yaşar Yılmazer başkanlığında bugün başladı.

İl Özel İdaresi binasında bulunan Meclis Salonu'nda yapılan toplantılarda yoklamanın ardından söz alan grup başkanları 24 Kasım'da kutlanan öğretmenler günü nedeniyle kısa birer açıklama yaptılar. İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer yaptığı konuşmada öğretmenin toplumda öncü, kurtarıcı ve kılavuz olduğunu belirterek, “Öğretmenlik, bilginin ışığıyla, cehaletin karanlığını aydınlatan, ülkenin geleceğini yüceltecek nesiller yetiştirmek için yürekten gelen coşkuyla, zorluklara göğüs geren kutsal bir meslektir. Öğretmen, Atatürk’ün tanımıyla yetiştirici, eğitici, öğretici, geliştirici olmasının yanı sıra aynı zamanda öncü, kurtarıcı, kılavuzlayıcı, yenileştirici, değişimci-dönüşümcü, örnek olucu, yükseltici , yüksek hizmet verici , kutsal bir görev üstlenicidir. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından meclis gündeminin görüşülmesine geçildi. Bu ayki meclis toplantılarında Gümüşhane İl Merkezinde bulunan eski Atatürk Stadyumu yerinin satın alınması hakkındaki teklif yazının görüşülmesi, Vali ve İlçe Kaymakamlarının İl Genel Meclisini ziyaretleri ve konuşmaları, Gümüşhane’nin Şiran İlçesinde Kaymakam evi olarak yaptırılan yerin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği adına tahsis edilmesi hakkındaki teklif yazı ile eklerinin görüşülmesi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine ait menkul ve gayri menkullerin satışlarının yapılması hakkında ilgili komisyonca düzenlenen raporun görüşülmesi, Gümüşhane Merkez Karaer Mahallesi Kıbrıs Caddesinde bulunan taşınmazın Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanlığına devredilmesi hakkında ilgili komisyonca düzenlenen raporun görüşülmesi, Gümüşhane’nin Köse İlçesinde kurulan Köy Hizmetleri Şantiyesinde kullanılmak üzere kanal kazıcı satın alınması hakkında ilgili komisyonca düzenlenen rapor görüşülecek.

Öte yandan yarınki toplantılara Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve bütün ilçe kaymakamlarının katılacağı ve Vali Salihoğlu’nun burada meclise hitaben bir konuşma yapacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 18:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?