8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

İl İstihdam Kurulu toplandı

Gümüşhane İl İstihdam Kurulu Vali Enver Salihoğlu başkanlığında toplandı. Gümüşhane Valiliği İl Kriz Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Akçay, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile akademisyenler katıldı.

Toplantıda kurul üyelerine yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, işsizlikle mücadele edilmesinde bir çok kuruluşa görevler düştüğünü söyledi. Türkiye İş Kurumunun istihdamın korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve işsizliğin önlenmesine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek amacıyla kurulduğunu belirten Aşıcı, belirtilen amaçlar doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydetti.

Gümüşhane’de kurumlarına 2007 yılı Ağustos ayı sonu itibariyle toplam 899 kişinin iş isteğiyle müracaat ettiğini belirten Dilek Şehnaz Aşıcı şunları söyledi : “İlimizde kurumumuza bin 345 kişi işsiz olarak kayıtlıdır. 2007 yılı Ağustos ayı sonu itibariyle 9 kişi kamu, 110 kişi özel sektöre olmak üzere toplam 119 kişi işe yerleştirilmiştir. Yine aynı dönem itibariyle 20 özürlü 9 eski hükümlü işe yerleştirilmiştir. Belirtilen dönemde 74 kişiye işsizlik ödeneği bağlanmıştır. Daha önceki dönemden de işsizlik ödeneği almaya devam edenlerde dahil olmak üzere toplam 213.526,21 ytl ödeme yapılmıştır. Ayrıca 2005 yılı itibariyle faaliyetlerine daha fazla hız verdiğimiz meslek danışma merkez ise ilimizdeki meslek okulları hariç diğer tüm okulların7, 8 ve 11. sınıflarına seminer verilmiş ve meslek seçiminin önemi vurgulanmıştır. 4904 sayılı kuruluş kanunumuzun 13. maddesi ile İl İstihdam Kurulları oluşturulmuştur”

İl İstihdam Kurullarının her yıl Eylül ayı içerisinde olağan toplantılarını yaptığını belirten İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, kurulun i1 düzeyinde istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirleri saptamak, i1 istihdam politikasının oluşturulmasına yardımcı olmak, işgücü yetiştirme etkinliklerini yönlendirmek üzere yerel düzeyde geçerli olacak ilke ve politikaları belirlemek, İŞKUR İl müdürlüğü tarafından hazırlanan yıllık işgücü eğitim planlarını inceleyerek varsa gerekli değişiklikleri yapmak, eğitim planı uygulaması ile ilgili olarak yöredeki işgücü yetiştirme etkinliklerini izleyip değerlendirmek gibi görevlerinin bulunduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 17:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?