5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

İl koordinasyon kurulu toplandı

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem toplantısında yaptığı konuşmada , bu tür toplantılara yöneltilen eleştirilere katılmadığını söyledi. Valilik Toplantı Salonunda toplantıya AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, Gümüşhane Belediye Başkan Vekili Bekir Sıtkı Acet, ilçe kaymakamları, yatırımcı kurum müdürleri, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri katıldı. 

Toplantının, kendisi için bir bilgilendirme toplantısı olma özelliği de taşıdığını belirterek açış konuşmasını yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu “Yılda üç defa yapılmakta olan bu toplantılar her ne kadar icrai sonuçlar doğurmasa da yapılan hizmetleri, çalışmaların ve yatırımların değerlendirilmesi açısından son derece yararlı olduğu açıktır. Zaman zaman bu tür toplantılara yöneltilen eleştirilere katılmıyorum. Bu tür toplantıların halka, basına ve diğer kurumlara açık olması nedeniyle son derece yararlı olduğu kanısındayım. O nedenle bu tür toplantıların ciddi bir şekilde sürdürülmesi gerekir.” dedi. 

2006 yılının bir değerlendirmesini de yapan Gümüşhane Valisi Salihoğlu “ Dönem sonu itibariyle kamu kuruluşlarının 1.5 milyar YTL proje bedeli işi bulunmaktadır. Öngörülen revize ödenekler 126 milyon YTL’ dir. Dönem sonu harcamamız ise 77 milyon YTL, nakdi gerçekleşme oranı ise yüzde 61’dir.” diye konuştu. Vali Salihoğlu’nun yaptığı açış konuşmasından sonra yatırımcı kurum müdürleri, kurumlarının yaptıkları yatırımlar hakkında detaylı bilgi verdiler. 

Karayolları 10. Bölge Müdür Yardımcısı Güner Öztürk’ün karayollarının il genelinde yaptığı yatırımlar konusunda kurula bilgi verdikten sonra Vali Salihoğlu’nun Gümüşhane-Torul arasındaki tünellerden şehir girişindeki Gümüşhane Tüneli’nin aydınlatılması gerektiğini bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmadığını sorusu üzerine Müdür Yardımcısı Güner Öztürk’ün “AB Standartlarına göre ışıklandırmamız mümkün değildir” açıklaması şaşkınlık oluşturdu. 

Van’ın Bahçesarayı’nın dünyayla buluştuğunu, ikinci grup yolu olan Kotsan Dağı Yağmurdere yolunda herhangi bir çalışma yapılmadığını hatırlatan İl Genel Meclis Üyesi Cahit Sünnetçi de “Ben bu konuyu her toplantıda dile getiriyorum. Üzülerek belirteyim ki, bu güne kadar bu yolla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı. Allah aşkına şu yolun ihalesi yapılsın artık.” şeklinde konuştu. 

Toplantıya katılan Tekke Beldesi Belediye Başkanı Rahmi Ertürk ise “İçinizde cüsse olarak en iri benim, yaş olarak hepinizden küçüğüm. Hepinizin ellerinden öpüyorum” diyerek başladığı konuşmasında “ Bu toplantılarda beldemin karayolları şehir geçişini hep dile getirdim. İki yıldır bu toplantılarda söz alıp konuşuyorum. Bu son ve bir daha bu konuyu dile getirmeyeceğim. Bıktım artık. Beldemde iki tane ilköğretim okulu var. Öğrenci mevcudu 600 kişi olacak. Şu şehir geçişi bitirilsin artık. Altı yılda bir beldenin şehir geçişi bitirilemez mi?” diyerek tepki gösterdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 12:30:20
Güncelleme :21 Kasım 2006 Salı 12:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?