6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

İl özel idaresinden kız yurdu

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, kurum envanterinde bulunan 2 katlı binanın yükseköğrenim için kız yurdu olarak kullanılacağını söyledi.


İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı oturumlarında görüşülen konunun meclis tarafından kabul edildiğini söyleyen Yalçın, Merkez İnönü mahallesinde bulunan iki katlı binanın en kısa zamanda gerekli tadilatlarının yapılarak yükseköğrenim öğrencilerine kız yurdu olarak kullanılacağını söyledi.


Yalçın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yurt için planlanan binanın kullanılmadığını ve yeni açılan Gümüşhane Üniversite ile birlikte şehirde oluşabilecek yurt ihtiyacını giderme konusunda bir nebze de katkı sağlayacağını düşündüklerini söyledi. Yalçın, yurt için yetkili makamlarla görüşmelerin sürdüğünü belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Valimiz Enver Salihoğlu’nun girişimleri ile önceki yıllarda başlatılan Haydi Kızlar Liseye kampanyası ile Gümüşhanelilerin kız öğrencilerini okula gönderme oranlarında gözle görülür bir artış yaşandı. Bizde kurum olarak kullanmadığımız binayı kız öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın eğitimsiz kalması sadece aileyi değil, ülkeye de büyük zarar getirir. Erkek-kız bütün çocuklar güzel ülkemizin geleceği, eğitimli insanlar ise zenginliğimizdir. Kız çocuklarımızı mutlaka okutmamız lazım. Onlar geleceğin anneleri ve eşleri. Kızlarımızın eğitimli anne ve eş olmaları toplumumuzun geleceğini tayin eder.”

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 10:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?