7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

İl Özel İdaresinin 2007 raporu

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, yerinden yönetim anlayışı içerisinde 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu ile İl Özel İdarelerinin yeni bir yapıya kavuşturularak görev ve yetkilerinin arttırıldığını söyledi.

Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin 2007 yılı faaliyet raporu Vali Enver Salihoğlu’nun imzası ile yayınlandı. İl Genel Meclisinin Mart ayı toplantılarında görüşülerek kabul edilen raporda Gümüşhane İl Özel İdaresi hakkında genel bilgiler, hedefleri, faaliyetleri, öneri ve tedbirler yer aldı. 

Vali Salihoğlu faaliyet raporunun sunuşunda İl Özel İdaresi’nin misyonunun; Gümüşhane’de kişi, kamu kurum ve kuruluşların beklentileri yönünde, stratejik planla belirlenen hedefler doğrultusunda yasalarla İl Özel İdaresine verilen tüm kamu hizmetlerini katılımcılık, etkinlik, saydamlık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkeler çerçevesinde yerine getirmek olduğunu, bütçe imkanları doğrultusunda bu hedeflere ulaşılması doğrultusunda çalışmalar yapmak ve uygulamak olduğunu söyledi. 

İl Özel İdaresi’nin çok kısıtlı imkanlara rağmen bir çok hizmet ve faaliyet gerçekleştirdiğini de ifade eden Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Köy Altyapısını Destekleme (KÖYDES) projesi kapsamında ayrılan toplam 29 milyon 860 bin YTL’lik ödeneğin tamamının gönderildiğini ve gönderilen ödenekle köylerin yol ve içme suyu sorunlarının büyük oranda halledildiğini belirtti. 

5286 sayılı kanunla Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kaldırılarak köye yönelik hizmetlerin İl Özel İdarelerine devredildiğini söyleyen Salihoğlu, Gümüşhane İl Özel İdaresinin yeni yapılanma ve geçiş döneminde çok uyumlu bir çalışma ortamı sağlayarak birçok hizmeti başarı ile gerçekleştirdiğini ifade etti. 

İl Özel İdaresinin personel bilgisi hakkında da bilgi veren Salihoğlu: “İl Özel İdaremiz 352 sürekli, 6 geçici olmak üzere toplam 358 işçi ve 53 memur ile eğitim, sağlık, sosyal, çocuk, gençlik, aileye yönelik hizmetler, kültür, turizm, tarım, orman, hayvancılık, madencilik, çevre, köy altyapı çalışmaları ve istihdam alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir” dedi. 

Raporun son kısmında İl Özel İdaresi'nin görev ve sorumluluklarının yeni düzenlemeler ile tüm ili kapsayacak şekilde genişletildiğini fakat idarenin mali durumunun bu verilen görev ve sorumluluğu karşılayacak yeterlilikte olmadığını söyleyen Vali Salihoğlu, Gümüşhane’nin de içerisinde bulunduğu kalkınmada öncelikli illerin özel idare gelirlerinin arttırılması ve İl Özel İdareleri Gelirleri yasasının ivedilikle çıkarılması gerektiğini vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 16:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?