7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

İl Spor Güvenlik Kurulu kararları

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 2. grupta mücadele eden Gümüşhanespor'un bu sezon yapacak olduğu müsabakalar öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu'nca bir dizi kararlar alındı.

Toplantıda konuşan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane'de yapılacak olan spor müsabakalarında öncelikli olarak, küfür edenlerin engellenmesi gerektiğini kaydetti. Vali Salihoğlu, maçlarda küfür edenlerin tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulayacaklarını belirterek, “İlimizde yapılacak olan spor müsabakalarında ilkeli davranalım. Küfür etmeyelim ve ev sahibi olduğumuzu kesinlikle unutmayalım. Maçlarda küfür eden kişiler tespit edildiği taktirde 750 ile 3 bin ytl arasında para cezasına çaptırılacaktır.” dedi.

Gümüşhane Valiliği Kriz Merkezi'nde İl Spor Güvenlik Kurul Toplantısı Gümüşhane Valiliği İl Kriz Merkezi'nde gerçekleştirildi. Dün sezon öncesi gerçekleştirilen ilk toplantıda üç ana gündem maddesi üzerinde duruldu. Yaklaşık yarım saat süren toplantıda, '2007-2008 Futbol sezonunda Gümüşhane'de oynanacak olan profesyonel ve amatör müsabakalarda alınacak genel tedbirler. Yenişehir Stadyumunda 23.09.2007 tarihinde Gümüşhanespor-Tokatspor takımları arasında oynanacak olan Türkiye profesyonel 3. ligi 2. grup futbol karşılaşmasında alınacak olan güvenlik tedbirleri. Eylül ayı içerisinde yapılacak olan diğer spor müsabakalarında alınacak olan güvenlik tedbirleri' maddeleri ele alındı.

Toplantıda konuşan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane'de yapılacak olan spor müsabakalarında Gümüşhaneliler'in Gümüşhane'ye yakışır şekilde davranması gerektiğini belirterek, “Gümüşhane'de yapılacak olan maçlarda Gümüşhane'ye yakışır şekilde davranılacağından eminim. Fakat bazı durumlarda insanlar kendisini kaybediyor ve küfür etmeye başlıyor. Küfür edenlere kesinlikle taviz göstermeyeceğiz. Tespit edildikleri taktirde ceza kesilecektir. Gümüşhane merkezde ve ilçelerimizde Spor müsabakalarında gerekli olan tüm güvenlik önlemleri alınacaktır ve Gümüşhane'ye yakışır şekilde olaysız bir şekilde maçları bitireceğiz.” diye konuştu.

Vali Salihoğlu'nun ardından söz alan İl Emniyet Müdürü Ali Tom da, Yenişehir stadyumunda fiziki tedbirlerin az olduğuna dikkat çekerek, “Stadyumumuzda fiziki tedbirler yetersiz. Stadyumda bitirilemeyen bir inşaat var. Bu fiziki tedbirsizlikler bizi oldukça zor duruma düşürüyor. Sahada tel örgülerimiz yok. Bunu fırsat bilen bazı vatandaşlarımız sahaya inebiliyor. Saha arkalarına yapılması planlanan duvarlara ise, hala başlanılmadı. 3 yıldır sahamızın inşaatı bitmedi.” ifadelerine yer verdi.

Toplantıya Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Tom, ilçe kaymakamları ve kurul üyeleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 15:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sertaç durukan IP: 88.232.211.xxx Tarih : 14.09.2007 13:30:51

Gümüşhanesporun ilk güncel sitesi 2007/2008 sezonu ile birlikte tekrar gümcel yayına başlıyor.İlk hafta Kastamomnuspor maçı görütüleri sitemizde olcaktır.Sitemize stadımızın yeni fotoları eklenmiştir .Bizi izlemeye devam edin.Sürprizlerle geliyoruz. www.gumushanespor.kulubu.com www.gumushane.net.t.tc