6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

İlköğretim Haftası kutlanıyor

Gümüşhane’de 2008-2009 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle hazırlanan İlköğretim Haftası etkinlikleri devam ediyor.


Etkinlikler kapsamında Aysın Rafet Ataç ilköğretim okulu bahçesinde bir program düzenlendi. Buradaki programa Gümüşhane Vali Vekili Soner Şenel, Belediye Başkan Vekili Bekir Sıtkı Acet, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


Okul müdürü Köksal Okur’un yaptığı açılış konuşmasının ardından öğrenci andı okunarak 8.sınıf öğrencileri tarafından anasınıfı ve 1.sınıfa gelen öğrencilere hoş geldin çiçeği takdim edildi.


Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, eğitimin Türk Milletinin özgürlük, bağımsızlık ve çağdaşlaşma sürecinde ilk adımın atıldığı ve büyük başarıların sağlandığı alanlardan birisi olduğunu vurguladı. Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak okuma yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle ise iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bu günkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Büyük önder Atatürk’ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgiye ulaşmak ve onu doğru kullanmakla olur. Bize yaşam boyu lazım olan bilgi ve becerinin temeli de ilköğretimde atılır.”


Vali Vekili Soner Şenel ise, eğitimin bir süreç olduğunu ve ailede başlayarak kişinin ömrü boyunca devam ettiğini söyledi. Bir milletin okur yazar oranı ne kadar yüksekse o milletin çağdaş millet, muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde bir millet olduğunu ifade eden Şenel, Türkiye’nin 13 milyonluk kadrosunun öğrencisiyle birçok ülkenin nüfusunda fazla olduğunu belirterek: “Biz bu 13 milyon öğrencimizi ne kadar iyi eğitirsek ülkemiz o derecede gelişecek, büyüyecek ve dünyada söz sahibi, dünya düzeninde yer alan, masada oturan, karar veren bir ülke haline gelecektir. Aynı şekilde bu 13 milyonluk potansiyel eğer kullanılamazsa ülkemiz için ciddi manada bir handikap ve sorun oluşacaktır.” şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından 6.sınıflar seviye belirleme sınavında tüm soruları doğru yaparak Türkiye birincilerinden birisi olan Savaş Şimşek ve 7.sınıflar il birincisi Furkan Uçar’a Vali Vekili Soner Şenel tarafından hediye takdim edildi.
Program buket takdimi, şiir dinletisi ve hak oyunları gösterileri ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 17:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?