6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

İmza kampanyası başlatıldı

Tüketiciler Birliği Gümüşhane Şubesi, telefon hizmetlerinden alınan sabit ücret ve geçtiğimiz günlerde yapılan ekmek zammının geri alınması için imza kampanyası düzenledi. 

Zafer meydanında kurulan stantta bir açıklama yapan Tüketiciler Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Sinan Akıncı, bir yıl boyunca sabit telefona ödenen sabit ücretin 170 YTL olduğunu ve bu para ile bin 287 yumurta, 425 ekmek, 12,5 kg et, 5,78 gram külçe altın ve 50 litre benzin alınabileceğini söyledi. Akıncı bu konuda 19 milyon tüketicinin ortak tepkisini somutlaştırmak ve bu konuda ilgilileri harekete geçirmek için Tüketiciler Birliği öncülüğünde ülke çapında sabit soyguna son kampanyası başlattıklarını söyledi. 

Akıncı, geçtiğimiz günlerde Gümüşhane’de yapılan ekmek zammına da tepki göstererek, Gümüşhane’deki kamu kurum ve kuruluşlarına ihale ile verilen ekmekle fırında vatandaşa satılan ekmek fiyatı arasında uçurum olduğunu iddia etti. İl Jandarma komutanlığına ekmeğin kilogramının 0,91 YTL, Cezaevine 1,38 YTL, Ticaret Lisesine 1,52 YTL’den verildiğin ifade eden Akıncı, vatandaşa ise 2,30 YTL’den ekmeğin kilogramının satıldığını söyledi. 

Akıncı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mademki bu ekmek kurtarmıyor, nasıl oluyor da 1 kilogram ekmeği 91 kuruşa verebiliyorlar. Şunu hatırlatmakta da fayda var; Gümüşhanemizde bugüne kadar hiçbir fırıncı iflas etmemiş ama yüzlerce esnafımız iflas ederek işini terk etmek mecburiyetinde kalmıştır. Biz ekmeğe yapılan zammın fazla kısmını protesto ediyoruz. Ekmekteki normal bir zamma hiç kimsenin söyleyeceği yoktur. Ancak, Gümüşhanemizde yapılan zam çok fahiştir. Ticaret odası yetkilileri de bu fahiş zamma ön ayak olmuşlardır. Sayın Belediye Başkanımız da kesinlikle ekmekle ilgilenmiyor. Birçok ilde halk ekmek vardır ve oralarda vatandaş soydurulmaz, gerçek fiyatı üzerinden gider ekmeğini alır. Gümüşhane; Bayburt, Erzurum, Erzincan, Trabzon, Rize illeri içerisinde en fakir olan ildir. Hiçbir ille bizim Gümüşhanemiz kıyaslanamaz. Eğer Gümüşhaneyi ekmek hususunda diğer illerle kıyaslıyorsanız, zenginlik hususunda neden kıyaslamıyorsunuz. Biz bu zammı protesto ediyoruz. Gerçek bir limite çekilmesini istiyoruz.” 

Zafer meydanında kurulan standta toplanan imzaların sabit ücret için Tüketiciler Birliği aracılığı ile Telekomünikasyon Kurulu ve Türk Telekom’a, ekmek fiyatı için ise Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına gönderileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 11:57:45
Güncelleme :12 Nisan 2008 Cumartesi 12:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?