6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

İnternet Haftası etkinlikleri

İnternet Haftası Gümüşhane’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.
Hafta nedeniyle Valilik toplantı salonunda bir program düzenlendi. 

Programda bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, bilişim teknolojisindeki gelişmelerin toplumun her kesimini ilgilendirdiğini belirterek, internet haftasının bu ilgiyi arttıracağını ve geçlerin bu konuda daha çok bilgilenmesini sağlayacağını söyledi. 

"İnternetin bazı olumsuzlukları var, fakat bu olumsuzlukları var diye internet vazgeçecek halimiz yok" diyen Salihoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnternetin özellikle gençlere zarar vermemesi bakımından internet kullanımının da belli bir kontrole bağlanmasında yarar görülmektedir. Geçtiğimiz yıl çıkarılan toplu internet kullanımı ile ilgili kanun ve o kanunu uygulanması ile ilgili yönetmelikte bu konuda detaylı düzenlemeler yapılmıştır. Yine herkesin şikayet konusu ettiği internet evleri ile ilgili gerekli kontrolleri yapacak ayrıntılı düzenleme getirilmiş, yanlış hareket edenlere verilecek idari para cezaları Türkiye koşullarına göre ödemesi zor olan cezalardır. Türk Telekom öncülüğünde ilimizde ve ilçelerimizde internet evleri oluşturulmuştur buralarda iyi ve temiz ortamlarda hem de güvenilir ortamlarda çocuklarımızın, gençlerimizin internet imkânlarından yararlanması sağlanacaktır. Tabii bu internet evleri bu işi ticari maksatla yapanları kişilere rekabet amacı gütmemektedir onlar yine işlerini sürdüreceklerdir ama her ilçede bir tane olmak üzere bu internet evleri gençlerimize hizmet vermeye devam edecektir. Bilgiye hızlı ulaşmanın en kestirme yolu internettir. İnterneti amacına uygun şekilde kullanılarak daha geniş kitlelere ulaşması hepimizin beklentisi ve arzusudur.” 

İl Telekom Müdürü Altan Atan, Türk Telekom’un Türkiye ve Gümüşhane’deki hizmetleri hakkında bildiler verdi. Atan önümüzdeki ay içerisinde Gümüşhane’de 20 noktaya WI-FI kablosuz internet erişim noktası oluşturacaklarını ve 2008 yılı sonuna kadar da kırsal dönüşüm projesinin hayata geçirileceğini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından çekilişle davetlilere webcam, flashdisk gibi hediyeler verildi. 

Programda daha sonra davetlilere Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgisayar Koordinatörü Niyazi Karabulut, tarafından internet bağımlılığı, İnternet ve Çocuk, Avukat Metin Arslan tarafından ise “Bilişim Suçları“ konularında verildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 10:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?