5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

İşadamından yatırım sözü

Gümüşhaneli işadamı Kaya Büyükbayraktar, önümüzdeki yıl gümüş işlemeciliği ve toprak kap atölyeleri kuracağını söyledi. 

İşadamı Büyükbayraktar, yaptığı açıklamada, turizmdeki ilk hedeflerinin bölgesel hareket olduğunu belirterek, "Özellikle Gümüşhane'de bizim turizm değerlerimiz belli. Bunlardan biri Karaca Mağarası, diğeriyse Süleymaniye Mahallesi'dir. Ama önemli olan alt yapı. Yol sorununu mutlaka halletmek lazım" dedi. 

İmera Manastırı ile Süleymaniye Mahallesi'nin Gümüşhane turizmi için olmazsa olmazların başında geldiğini ifade eden Büyükbayraktar açıklamasında, "Benim düşüncem tekelleşme değildir. Birlikte hareket etmenin daha yararlı olacağı kanısındayım. Ama kimse olmazsa ben yapmaya hazırım. İmera Manastırı'nı da yaparım, Süleymaniye Mahallesi'ni de. Yeter ki bizim belirttiğim yerlerde önümüzü açsınlar. 

Devletin hazine yerleri var. Devletin hazine yeri olarak ellerinde ne var bir kere bunlar tespit edilip, işadamları nereye ne yapabilir bunların belirlenmesi bir konsensüsün sağlanması lazım. Ama öncelik yolda. Bana göre bu gün Süleymaniye Mahallesi'ne 200-300 bin YTL'ye, İmera Manastırı'nda 50-60 bin YTL'ye istenilen tesis kurulabilir. Ama öncelikle birisinin yapması gerekiyor. Bizim insanımız görmeden inanmıyor. İlk harekatı yaparsak arkasının geleceğine benim inancım tamdır. Ben İmera'ya da, Süleymaniye Mahallesi'ne de talibim. İlk adımı atmaya hazırım" diye belirtti. 

Gümüşhane'ye gelen insanların yöresel kültürel değerlerinden almak istediğini belirten Kaya Büyükbayraktar şöyle konuştu: "İlimize gelen yerli ve yabancı turistler, Gümüşhane adını taşıdığı gümüşle ilgili ürünler almak istiyor. Ama maalesef elimizde yok. Valimizin çabalarıyla gümüş işlemeciliği ve toprak kap atölyesi gibi kurslar açıldı. Bu sadece Valimizin çabalarıyla olmaz. Halkımızın sahip çıkması lazım. Devletten bir şey beklemenin anlamı yok. Devlet üzerine düşeni yaptı. Gümüş işlemeciliği, çanak, çömlek bunları devlet yapacak değil. Benim düşüncem de var. Bu sene olmazsa gelecek sene Gümüşhane'ye gümüş işlemeciliği ve çanak çömlek atölyelerini kuracağım".
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 14:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?