7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

İsrail vahşetine kınama

Eğitim Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Cengiz Kalaycı, Memur-Sen Merkez binasında yaptığı basın açıklamasında İsrail'in Gazze'de Filistin halkına uyguladığı vahşeti kınadı.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Cengiz Kalaycı yaptığı açıklamada, yıllardır Filistin'de tecrit politikası uygulayan, terörist eylemlere girişen İsrail'in bir defa daha vahşi yüzünü gösterdiğini söyledi.

İsrail'in Gazze'de okullara ve evlere düzenlediği hava saldırılarında 300'ün üzerinde masum insan hayatını kaybettiğini, bin 600'ü aşkın kişin de yaralandığını belirten Kalaycı, "Bu bir insanlık suçu, adı konulmamış bir soykırımdır. Menfur saldırı, milletimizi derinden üzmüş, toplumda infiale yol açmıştır. Kadın ve çocuk demeden sivil halka canice saldıran İsrail'e Batılı ülkelerin sessiz kalmasını anlamlı buluyor, onları bu tavırlarından dolayı suç ortağı olarak görüyoruz. Eğitim Bir-Sen olarak, İsrail vahşetini lanetliyor; ölen Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına sabır diliyoruz" dedi.

Kalaycı, İsrail'in saldırısının tel'in edildiği açıklamasını şöyle sürdürdü: "Terörist devlet İsrail, hain yüzünü Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıyla bir kez daha göstermiştir. Gazze'de, yağdırdığı bombalarla çoluk-çocuk onlarca masum insanı katleden işgalci İsrail, başta İslam olmak üzere tüm insanlığın nefretini kazanmıştır. Dünyanın tek terörist devleti olan İsrail'in masum Gazze halkına yönelik saldırısını lanetleyerek, şiddetle kınıyoruz.

Medeniyetler ittifakından bahseden, dünya barışı ve özgürlük çağrıları yapan Batı dünyasının sahte yüzü, İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalmasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bir balina balığı için sözde seferber olan Batı dünyası, konu Müslümanlar olunca kılını bile kıpırdatmamaktadır. Bir taraftan barış deyip diğer taraftan masum insanları katleden İsrail'in terörist yüzünü artık bütün dünya görmelidir. Bir başka önemli konu ise, İslam coğrafyasının merkezinde sayılan Filistin'de akan Müslüman kanının durdurulmasında yıllardır aksiyoner olmayı beceremeyen İslam devletlerinin ve toplumunun harekete geçip geçmeyeceğidir. Biz diyoruz ki; sabretmek, boyun eğmek değil, direnmektir. Bu direnme ruhu, inancımızın doğasında vardır ve bu ruhu harekete geçirmemek büyük bir vebaldir. Başta hükümetimiz olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin devleti ve milleti, İsrail'in terörist eylemlerine karşı her türlü eylemi ortaya koymalıdır.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 11:41:31
Güncelleme :31 Aralık 2008 Çarşamba 22:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?