7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

İsrail’i telin mitingi

İsrail'in Gazze topraklarında yüzlerce Filistinliyi katledip, binlercesini de yaraladığı saldırılara bir tepki de Gümüşhane'den geldi.

Gümüşhane Sivil İnisiyatif Birliği'nin düzenlediği mitinge katılan 45 sivil toplum örgütü ve kuruluş "İnsanlığı Katleden İsrail Durdurulmalıdır" sloganıyla bir araya gelerek, şehit olan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Atatürk Caddesi'ndeki Fatih Parkı önünde gerçekleştirilen mitinge, MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, CHP İl Başkanı Erkan Pelit, siyasi parti temsilcileri, Belediye Başkan aday ve aday adayları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğle namazının ardından Kemaliye Camii'nin önünde toplanan grup, Atatürk Caddesi'ne inerek oradan Belediye binası önündeki Fatih Parkı'na sloganlar atarak geldi. Kadın ve çocukların da yer aldığı ve "Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika" sloganları atan grup miting alanına geldiğinde de basın bildirisi okudu.

Gümüşhane Sivil İnisiyatif Birliği adına miting alanında hazırlanan basın bildirisini okuyan Avukat Akın Demir, İsrail'in cinayetler serisine yeni bir halka daha kattığını, Gazze Şeridi'ndeki okullara ve evlere düzenlediği hava saldırılarında 350'den fazla Filistinliyi katlettiğini söyledi. Bunun bir insanlık suçu, adı konulmamış bir soykırım olduğunu belirten Demir, "Ağır bir ambargo altında inleyen Gazze'ye bu kez de havadan saldıran İsrail hiçbir ahlaki sınır tanımadan yakmaya yıkmaya ve saldırmaya
devam ediyor. Saldırganlığı, katliamı kendine şiar edinen Siyonist İsrail zorbalığı artık sınır tanımaz hale gelmiştir. Yıllardır bıkmadan usanmadan sadece onurlu bir hayatı tercih eden Filistinlilere yine uçuklarlarla, füzelerle saldırdı. İsrail sadece insanları katletmiyor; insanlığın tüm değerlerini nasıl imha ettiğini gösteriyor tüm dünyaya" diye konuştu.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Demir, kadın ve çocuk demeden sivil halka canice saldıran İsrail'e sessiz kalanları bu tavırlarından dolayı suç ortağı olarak gördüklerini belirtirken İsrail Savunma Bakanı'nın büyük bir soykırım hazırlığı içerisinde olduklarını ima ettiğini belirtti.

İSRAİL KURULDUĞUNDAN BERİ SOYKIRIM YAPIYOR
Demir, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kurulduğundan beri yüz binlerce insanı katleden, insanları evsiz, barksız ve yurtsuz bırakan İsrail bu tutumuyla Hitler'in adını üstlenerek bu halkaya eklenmiştir. 60 yıldır sadece Filistinlilere zulmetmekle kalmayıp tüm dünyaya felaket saçan İsrail, tüm barış feryatlarını, tüm insani çabaları uluslararası arenada susturmayı, illegal yöntemlerle engellemeyi başardı."

TÜRK-İSRAİL PARLAMENTER DOSTLUK GRUBU LAĞVEDİLEREK
TÜM DİPLOMATİK İLİŞKİLER ASKIYA ALINSIN
İsrail'i saldırıları durdurmaya, işgali bitirmeye ve masum bebeklerin katili olmaktan vazgeçmeye çağırdıklarını ifade eden Demir, "Gazze'deki ambargonun bir an evvel bitirilmesini istiyoruz. Tüm farklılıklarına rağmen nerede ve kim olursa olsun İsrail'in haksızlığında ve zalimliğinde insanlık hiç bu kadar ittifak etmemiştir. Dünyanın her yerindeki insanları insanlık onuru adına bu vahşet karşısında İsrail'e tepki göstermeye davet ediyoruz. Buradan Müslüman devletlere sesleniyoruz; sadece katliamlar olunca mı İsrail'i kınayacaksınız? İsrail'in sürekli hukuksuzluğuna sadece katliam yapıldığı zaman mı tepki vereceksiniz? İsrail ile yapılan tüm anlaşmalar iptal edilmeden bu katliamların vebalinden kurtulamazsınız. Müslüman ülkelerin liderlerinden biz toplumun tepkisini hafifletici açıklamaları değil Siyonist İsrail'i durduracak, reddedecek adımları bekliyoruz. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nden talebimiz; başta İsrail'le yapılan tüm savunma anlaşmalarının ve tüm diplomatik ilişkilerin askıya alınmasını, Meclis'te kurulan Türk-İsrail Parlamenter Dostluk Grubu'nun derhal lağvedilmesini bir an önce talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Basın bildirisinin ardından Filistin'de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra yapılan duada bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı görülürken, namazın ardından bir grup, İsrail bayrağını yakarak çiğnedi.
Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 22:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?