3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

İstanbullu Mescitliler, köylerine köprü yaptırdı

Gümüşhane, merkeze bağlı Mescitli Köyü'nde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan menfez köprü ilgi odağı oldu.

Gümüşhane-Trabzon Karayolu'nun 10. kilometresinde Mescitli Köyü'ne, İstanbul'da yaşayan vatandaşlar tarafından ağaçtan yaptırdıkları köprü köylülere büyük kolaylık sağlıyor.
Mescitli Köyü'nden göç ederek İstanbul'da çalışan köylülerden Önder, Muhlis, Erdal, Okan, Erdem, Özay, Güner ve Yunus Yiğit'in oluşturduğu fonda biriktirdikleri para ile köylerinin ihtiyaçlarını karşıladıkları bildirildi. Yiğit ailesi, Gümüşhane-Trabzon Karayolu'nun yapımı sırasında yaptırılan menfeze ağaçtan köprü yaptırarak, köylülerine büyük bir kolaylık sağladı.

Mescitli köylüleri, köylerinin karşısında ve karayolu kenarında köylerinin kabristanı bulunduğunu belirterek, "Köyümüzün ulaşım bakımından herhangi bir sıkıntısı yok. Köy Hizmetleri'nin Harşit Çayı üzerine yaptırdığı betonarme köprü ile ulaşımımızı rahat yapıyoruz. Ancak kabristanımıza gidebilmek için yürümek zorunda kalıyorduk. İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimizin menfeze yaptırdıkları ağaç köprü ile kabristana birkaç adımla rahatça gidebiliyoruz. Köprü başkalarına ilginç gelebilir ama bize büyük bir kolaylık sağladı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 04:47:59
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 10:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?