7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

İşte en çevreci okul

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Gümüşhane’deki 18 ilköğretim okulunda yapılan Çevre eğitimi çalışmalarının ardından ildeki en çevreci okul seçilen Fevzipaşa İlköğretim Okulu’na ödülü Vali Enver Salihoğlu tarafından verildi.

Vali Salihoğlu okul bahçesinde düzenlenen programda okul müdürü Tayfur Ağaç’a verdiği plaketin ardından öğrencilere 100 temel eser kitap setini dağıttı.

Vali Enver Salihoğlu burada yaptığı konuşmada bu tür etkinliklerin çocuklara çevre bilincinin aşılanması bakımından önemli olduğunu söyledi. Salihoğlu: “Çevre bilinci çocuklara aşılandığı zaman çevrenin korunması daha kolay oluyor. Bu eğitimler ilköğretimden, evden, hatta anaokulundan başlıyor. Bunlara dikkat etmemiz lazım. İnşallah çevresini seven ve koruyan gençler yetiştiririz bu hepimizin görevi, umut ediyorum böyle çocuklar yetişir, ülkemiz güzel kalır.” dedi.

Vali Enver Salihoğlu’nun ardından konuşan İl Çevre ve Orman Müdürü Hayrettin Yıldırım ise 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında 2007-2008 eğitim yılında Gümüşhane’deki ilköğretim okulları arasında yapılan en çevreci okul projesi kapsamında düzenlenen törenin çocukların çevreye olan bilincini arttırmak olduğunu söyledi.

Törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Çevre ve Orman Müdürü Hayrettin Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım ve daire amirleri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 12:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?