7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

İşte Gümüşhane'nin Kasparovu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Biz Gençlik ve Spor Kulübü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği satranç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş "Gümüşhane gibi sosyal imkanları kısıtlı olan bir şehirde gençleri bu tür yararlı spor faaliyetlerine, oyunlara, düşünceye sevk etmek gerçekten güzel bir şey. İmkanlarımız ölçüsünde başarılı bir turnuva düzenlediğimize inanıyorum" dedi. Dekan Bektaş, turnuvaya Trabzon Satranç Kulübü'nden, Gümüşhane'deki orta öğretim okullarından, fakülte ve yüksek okuldan toplam 52 kişinin katıldığını ve katılımın yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Törene Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Burhanettin Kaya, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. "Gümüşhane'nin Kasparovu" olarak anılan ve düzenlenen turnuvada birinci olan Emre Enez'in törende 7 kişiye karşı oynadığı oyunu da kazanması ve büyükler kategorisinde üçüncü olan Gümüşhane Fen Lisesi Müdürü Nusret Bulut'un kazandığı altını lösemi hastaları için sağlık meslek lisesinde düzenlenen kermese bağışlaması salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.

İki kategoride düzenlenen turnuvada, büyükler kategorisinde birinci olan Emre Enez'e tam altın ve madalya, ikinci Hakan Kartal'a yarım altın ve madalya, üçüncü olan Nusret Bulut'a çeyrek altın ve madalya verildi. Küçükler kategorisinde ise birinci olan Ömer Koyun'a yarım altın ve madalya, ikinci Mehmet Ali Aşçıoğlu'na çeyrek altın ve madalya, üçüncü olan Fatih Çelik'e satranç takımı verildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 11:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?